Cercetătorii au creat milioane de universuri virtuale cu ajutorul unui supercomputer, încercând să înţeleagă aspecte legate de galaxii care nu pot fi înţelese prin observarea cu ajutorul telescoapelor.
Oamenii de ştiinţă din cadrul University of Arizona au apelat la Ocelote, supercomputerul aflat în dotarea instituţiei, pe care l-au transformat în ceea ce ei numesc un "UniverseMachine".
Cu ajutorul puterii foarte mari de procesare a supercomputerului, cercetătorii au creat milioane de mini-universuri virtuale, pentru a urmări cum evoluează acestea şi cum se raportează evoluţia lor la modelele teoretice actuale.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Fiecare univers virtual are propriul set de reguli, iar oamenii de ştiinţă urmăresc evoluţia acestora şi compară observaţiile cu datele pe care le au despre universul real.
În cazul universurilor virtuale care ajung să se comporte relativ asemănător cu universul real, cercetătorii trec la un studiu mai aprofundat pentru a vedea îndeaproape care sunt regulile care ajung să-l guverneze.
Regulile respective sunt testate în modele teoretice actuale pentru a emite teorii noi şi corecte din punct de vedere ştiinţific, dar diferite de cele actuale, despre modul în care s-au format galaxiile.
Observaţiile pun la îndoială unele din teoriile actuale legate de modul în care galaxiile dau naştere stelelor sau de contribuţia materiei întunecate în formarea şi evoluţia galaxiilor.
Cu ajutorul supercomputerului, au fost generate 8 milioane de universuri virtuale, fiecare având 12 milioane de galaxii care îşi încep evoluţia de la 400 de milioane de ani după Big Bang şi continuă până în prezent.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.