Conexiunile la internet realizate prin intermediul constelaţiilor de sateliţi care urmează să fie lansate, vor ajunge în 2020 şi în zonai arctică, o regiune în care legăturile tradiţionale la internet ajung cu foarte mare greutate.
Una dintre companiile care plănuieşte să trimită sateliţi pe orbita planetei pentru a furniza internet, OneWeb, a anunţat că anul viitor va oferi internet de mare viteză pentru 48% din zona arctică care în prezent nu este conectată la internet.
Deşi nu este singura companie cu astfel de planuri, OneWeb susţine că va fi prima care va ajunge în zona arctică cu o conexiune rapidă şi stabilă, lucru care se va întâmpla anul viitor. Compania cu sediul la Londra are deja staţii active în Norvegia şi Alaska, care vor ajuta la stabilirea conexiunilor înaintea concurenţei.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
OneWeb a lansat până acum 6 sateliţi, în cadrul unui test de streaming video HD, în care conexiunea a avut o latenţă de 40 milisecunde.
Până la sfârşitul acestui an vor fi lansaţi la bordul navei Soyuz 36 din cei 650 de sateliţi care vor forma constelaţia companiei. Pentru a oferi conexiuni mai rapide şi latenţe mai mici, aceşti sateliţi vor fi plasaţi pe orbita joasă a planetei.
OneWeb susţine că va pune la punct o acoperire globală, urmând ca cel puţin un satelit să acopere în orice moment o anumită zonă a Pământului.
Zona constelaţiilor de sateliţi pentru internet se va aglomera foarte mult în viitorul apropiat, unde mai multe companii, printre care SpaceX şi Amazon au anunţat intenţii similare.
SpaceX plănuieşte să lanseze în acest scop aproape 12.000 de sateliţi, însă începutul acestei aventuri nu a fost lipsit de dificultăţi tehnice. 3 din cei 60 de sateliţi lansaţi până acum de SpaceX nu au reuşit să ajungă pe orbită şi se cunoaşte cel puţin un caz în care un satelit deţinut de SpaceX a fost foarte aproape să se ciocnească cu un satelit al Agenţiei Spaţiale Europene.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.