Mingile de foc aruncate din satelit pentru a simula stelele căzătoare ar putea deveni un mijloc de entertainment în doar doi ani.
O compania japoneză cu sediul în Tokyo, numită ALE, plănuieşte să creeze "stele căzătoare la cerere” începând cu 2020, primul spectacol urmând să aibă loc deasupra oraşului Hiroshima.
ALE se află în ultimele stadii de pregătire a doi micro-sateliţi care vor lansa mingi ce se vor aprinde la intrarea în atmosferă, într-o încercare de simulare a unei ploi de meteoriţi.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cu ajutorul agenţiei spaţiale japoneze, primul satelit va fi lansat în spaţiu în martie 2019, urmând ca al doilea ajungă pe orbită cu un zbor privat în vara aceluiaşi an.
Cei doi sateliţi îşi vor ocupa poziţii pe orbită în februarie 2020, iar primul spectacol care simulează stelele căzătoare va avea loc în primăvara lui 2020, deasupra oraşului Hiroshima.
Fiecare satelit va avea 400 de mingi care folosesc o formulă chimică secretă. Acestea, conform reprezentanţilor companiei, vor fi suficiente pentru 20-30 de spectacole.
Cei de la ALE iau în calcul şi posibilitatea „închirierii” sateliţilor care există deja în orbită, cu scopul creării unui spectacol gigant pe cer, cu sute sau mii de stele căzătoare artificiale.
Fiecare minge lansată de pe satelit va străluci la intrarea în atmosferă pentru câteva secunde, timp în care va arde complet. De aceea, oficialii companiei spun că revenirea lor pe Pământ nu reprezentă un pericol.
Lena Okajima, şeful companiei, a declarat că spectacolele create de ALE vor putea fi livrate oriunde în lume prin repoziţionarea sateliţilor.
De asemenea, prin modificarea compoziţiei chimice, falsele stele căzătoare pot ajunge să aibă şi alte culori.
Preţul unui astfel de spectacol nu a fost făcut public, însă cu siguranţă nu va fi ceva ce îşi va permite oricine. Compania japoneză a investit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru acest proiect.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.