Johnson&Johnson (J&J) va dezvolta şi comercializa un medicament al Arrowhead Pharmaceuticals pentru inactivarea genei hepatitei B şi va cumpăra o participaţie minoritară la companie, într-un acord de peste 3,7 miliarde de dolari, informaţie care a dus la creşterea titlurilor acesteia cu 20%, transmite Reuters.
În cadrul acordului, Janssen Pharmaceuticals, divizie a J&J, va obţine licenţă mondială pentru medicamentul ARO-HBV al companiei Arrowhead, din California, şi opţiunea de a colabora la maximum trei medicamente noi care folosesc tehnologia de inactivare a genelor (RNAi).
Investiţia J&J survine la o lună după ce Arrowhead a publicat date dintr-un studiu clinic referitor la ARO-HBV, considerat revoluţionar de către analişti, care au mai spus că această companie are capacitatea să dezvolte un tratament funcţional pentru hepatita B.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În luna august, în Statele Unite a fost acordată prima aprobare pentru un medicament RNAi, Onpattro, produs de Alnylam Pharmaceuticals, care a confirmat clasa medicamentelor de inactivare a genelor ca fiind noua frontieră în domeniul medicinei.
J&J va investi 75 de milioane de dolari în acţiuni Arrowhead, la preţul de 23 de dolari pe acţiune, care este cu 24% mai mare faţă de nivelul atins de acestea la închiderea tranzacţiilor de miercuri. Arrowhead va primi în avans o sumă de 175 de milioane de dolari, a arătat compania într-un comunicat.
Arrowhead va mai primi până la 1,6 miliarde de dolari, în mai multe tranşe, pentru licenţa în domeniul hepatitei B, şi circa 1,9 miliarde de dolari sub formă de opţiuni şi plăţi eşalonate, pentru alte trei medicamente.
Tehnologia Arrowhead pentru medicamentele de tipul RNAi tratează bolile prin ţintirea şi inactivarea materialului genetic specific, blocând astfel producţia proteinelor care provoacă boala.
Hepatita B afectează un număr estimat de 257 de milioane de dolari, fiind o infecţie virală care pune viaţa în pericol prin atacarea ficatului, pacienţii riscând să moară din cauza cirozei şi a cancerului de ficat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.