Forul european de handbal (EHF) a emis, luni, o declaraţie oficială, după ce tripla câştigătoare a Ligii Campionilor, Vipers Kristiansand, şi-a anunţat falimentul, în urma unui deficit nerecuperat de 2,1 milioane euro. Vipers a jucat în acest sezon în grupa B a Ligii Campionilor, din care face parte şi vicecampioana Rapid Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pe parcursul săptămânii trecute, EHF a urmărit informaţiile şi a luat legătura cu clubul norvegian Vipers Kristiansand cu privire la situaţia sa financiară, a transmis EHF.

Forul european şi-a exprimat speranţa că se va găsi cea mai bună soluţie posibilă pentru viitorul jucătoarelor şi al angajaţilor clubului şi mai precizează că respectă ”deschiderea cu care Vipers Kristiansand a informat EHF despre situaţia în care se află în ultima săptămână”.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Vipers Kristiansand a fost admisă în Liga Campionilor în urma depunerii tuturor documentelor solicitate, care includeau o declaraţie despre situaţia financiară a clubului, confirmată de Federaţia Norvegiană de Handbal. EHF va discuta efectele situaţiei asupra Ligii Campionilor cu toate părţile interesate şi orice decizie va fi comunicată în timp util şi înainte de 9-10 noiembrie, când competiţia se va relua, după o pauză de trei săptămâni”, mai transmite EHF.

La rândul său, Vipers a emis un comunicat: ”Cu multă tristeţe vă informăm că nu mai avem resursele necesare pentru continuarea activităţii. În ciuda unui efort intens, nu am găsit nicio soluţie pentru a securiza finanţele clubului. Ne cuprinde o profundă tristeţe în faţa acestei răscruci de drum. Ştim că decizia afectează multă lume, angajaţi, voluntari, jucători, parteneri, dar nu în ultimul rând fani. Vă mulţumim tuturor pentru sprijinul şi dăruirea de care aţi dat dovadă”.

Vipers Kristiansand este triplă câştigătoare a Ligii Campionilor, trofee care se alătură celor şapte titluri naţionale şi tot atâtea Cupe ale Norvegiei.

În actuala stagiune, formaţia nordică a jucat în grupa B a Ligii Campionilor, iar la momentul anunţului falimentului, ocupă locul 5, cu un bilanţ de două victorii, un egal şi trei înfrângeri.

Din grupa B face parte şi vicecampioana Rapid Bucureşti, care a remizat cu Vipers în deplasare, în etapa a II-a (30-30). Din lotul formaţiei norvegiene fac parte multe jucătoare de valoare, între care celebrul portar Katrine Lunde, alături de Silje Solberg sau Lois Abbing.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.