Federaţia olandeză de fotbal a anunţat, luni, că Johan Neeskens, mijlocaş legendar al lui Ajax Amsterdam şi al Olandei, triplu câştigător al Ligii Campionilor UEFA şi finalist al Cupei Mondiale FIFA 1974 şi 1978, a murit la vârsta de 73 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Cu Johan Neeskens, lumea fotbalului olandez şi internaţional pierde o legendă”, a declarat federaţia KNVB într-un comunicat, adăugând că mijlocaşul a murit duminică din cauza unei boli nespecificate.

Johan Neeskens a fost component al echipelor Ajax şi Olandei care au creat „fotbalul total” în anii 1970 şi coechipier-cheie al lui Johan Cruyff.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Neeskens a făcut parte din echipa Ajax care a câştigat trei Cupe Europene consecutive la începutul anilor 1970 şi a fost, de asemenea, membru al echipei olandeze care a ajuns în finala Cupei Mondiale în 1974 şi 1978. El a avut 49 de selecţii.

„Cu driblingurile sale caracteristice, viziunea sublimă şi penalty-urile emblematice, el va rămâne pentru totdeauna unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a produs vreodată fotbalul olandez”, a declarat KNVB.

După cariera de jucător, Neeskens s-a îndreptat către antrenorat, în special în ţările în curs de dezvoltare.

A fost „un cetăţean al lumii şi un tată iubitor, mândru de copiii şi nepoţii săi şi care, până la sfârşit, i-a marcat pe alţii cu dragostea sa pentru fotbal”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.