Reprezentativa tricoloră, “Generaţia de Suflet” a fotbalului românesc, s-a oprit, marţi seară, în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, la Munchen. Naţionala a ajuns în optimi după ce a câştigat grupa E.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, marţi seară, că tricolorii părăsesc Campionatul European din Germania “cu capul sus, dar cu sufletul frânt”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El l-a prezentat scuze suporterilor, precizând că tricolorii nu s-au ridicat la nivelul lor.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Tricolorii, eliminaţi în optimi la Euro-2024: Edi Iordănescu – Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt / Le cer iertare suporterilor pentru că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem

Şi jucătorii au declarat că sunt trişti, dar mândri.

CITEȘTE ȘI Tricolorii, eliminaţi în optimi la Euro-2024: Nicolae Stanciu – Cred eu că grupul ăsta are tot ce-i tebuie să se califice la mondial!
CITEȘTE ȘI Tricolorii, eliminaţi în optimi la Euro-2024: Nicolae Stanciu – Cred eu că grupul ăsta are tot ce-i tebuie să se califice la mondial!
CITEȘTE ȘI Tricolorii, eliminaţi în optimi la Euro-2024: Andrei Burcă - E o seară tristă pentru noi. Mulţumim, românilor, aţi fost motivul pentru care am dat totul
CITEȘTE ȘI Tricolorii, eliminaţi în optimi la Euro-2024: Denis Drăguş – Rămâne după acest European speranţa pe care am dat-o românilor
CITEȘTE ȘI Tricolorii, eliminaţi în optimi la Euro-2024: Radu Drăguşin – Sunt convins că am lăsat tot ce am avut mai bun pe teren!

În social media au apărut numeroase mesaje de încurajare pentru Generaţia de Suflet. Şi Gheorghe Hagi s-a declarat mândru de echipa naţională.

CITEȘTE ȘI Tricolorii, eliminaţi în optimi la Euro-2024: Gheorghe Hagi - Sunt mândru de echipa României, de toţi
CITEȘTE ȘI Adrian Mutu după ce tricolorii s-au oprit în optimi la Euro: Capu’ sus, băieţi! / Mesaje de încurajare pentru Generaţia de Suflet
CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu, mesaj pentru echipa naţională de fotbal: Aţi reuşit să uniţi - din nou - toţi românii! / Şi Nicolae Ciucă vorbeşte despre unitate şi speranţă în mesajul transmis tricolorilor
CITEȘTE ȘI Ciprian Marica, după ce tricolorii au fost eliminaţi în optimi la Euro-2024: Ar fi păcat că ţara asta să nu aducă sportul între priorităţile naţionale!

UPDATE - 

Tricolorii au început curajos meciul de la Munchen, fără ocazii mari de gol, dar stând sus în teren, la pressing. Dennis Man a şutat puţin peste poartă în minutul 13, dar olandezii au deschis scorul în minutul 20. Cody Gakpo a primit pe stânga, l-a depăşit pe Raţiu şi a şutat la colţul scurt, fără speranţe pentru Niţă. Replica noastră a venit în minutul 24, când Man a primit în careu, de la Stanciu, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie bună. Drăguşin a intervenit salvator la o pasă care putea ajunge la Depay, în minutul 27, iar în minutul 31 a respins în corner centrarea lui Dumfries. Acelaşi Dumfries s-a ciocnit violent cu Mogoş, în minutul 33, iar jucătorul nostru a fost nevoit să părăsească terenul. Pe final de repriză atacurile olandezilor s-au intensificat, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Elevii lui Iordănescu au intrat bine în repriza secundă, însă Racoviţan a salvat un gol pentru adversari, în minutul 53, respingând din faţa porţii. Şutul lui Drăguş, din minutul 59, a fost blocat, iar după zece minute Cody Gakpo a înscris, însă golul a fost anulat după consultarea VAR. Presiunea olandeză a dat rezultate în minutul 83, când Malen a înscris pentru 2-0. Pe final acelaşi Malen a stabilit rezultatul final, 3-0 în minutul 90+3, şi echipa Ţărilor de Jos merge mai departe, în sferturi.

ROMÂNIA: Niţă – Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Mogoş (Racoviţan 38) – R. Marin, M. Marin (Cicâldău 72), Stanciu (Olaru 88) – Man, Drăguş (Mihăilă 72), I. Hagi (Alibec 72). SELECŢIONER: Edward Iordănescu.

ŢĂRILE DE JOS: Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (Van de Ven 69) – Schouten (Veerman 69), Simons, Reijnders – Bergwijn (Malen 46), Depay (Blind 90+2), Gakpo (Weghorst 84). SELECŢIONER: Ronald Koeman.

Cartonaşe galbene: M. Marin 67, Stanciu 81 / Dumfries 78, Malen 90+4

Arbitri: Felix Zwayer - Stefan Lupp, Marco Achmuller – Daniel Siebert (toţi din Germania)

UPDATE - 

Adversarii tricolorilor conduc cu 3-0. A marcat şi Malen, în minutul 90+3.

UPDATE –

Olandezii au mai înscris un gol, astfel că scorul de devenit 0-2. A marcat Malen, în minutul 83.

UPDATE - 

Ţările de Jos au mai înscris un gol în minutl 63, tot prin Gakpo. De această dată golul a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR.

UPDATE -

Fază periculoasă la poarta tricolorilor în minutul 56. Raţiu a blocat un şut al lui Depay, iar Niţă a reuşit să prindă mingea, după o bâlbâială generală în careu.

UPDATE –

Scorul la pauză este 1-0 pentru olandezi.

UPDATE - 

Intrare dură a lui Dumfries la Mogoş. Jucătorul tricolor a făcut semne disperate că are probleme cu respiraţia şi are nevoie de îngrijiri medicale. Mogoş nu a mai putut continua, astfel că în minutul 38 a fost înlocuit cu Racoviţan.

UPDATE –

Olandezii au deschis scorul prin Gakpo, în minutul 20.

UPDATE –

Ocazie ratată de Dennis Man în minutul 14. Jucătorul tricolor a trimmims mingea peste poartă.

Ianis Hagi evoluează cu un bandaj la cap, el fiind lovit la un duel cu Dumfries.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Echipa naţională a ajuns în sferturi la ediţia din anul 2000, însă atunci au participat 16 selecţionate, astfel că după faza grupelor au venit direct sferturile de finală.

La actuala ediţie, au participat 24 de echipe, iar după faza grupelor au rămas în cursa pentru trofeu 16 selecţionate care s-au înfruntat/se înfruntă în optimi. Până acum au obţinut calificarea în sferturi Elveţia, Germania, Anglia, Spania, Franţa şi Portugalia.

În ultima partidă din optimile de finală se întâlnesc, de la ora 22.00, Austria şi Turcia. Câştigătoarea acestui meci va înfrunta apoi câştigătoarea partidei România – Ţările de Jos.

Echipele de start la partida România – Ţările de Jos:

ROMÂNIA: 1. Niţă – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguş, 20. Man, 21. Stanciu-cpt., 22. Mogoş. Selecţioner: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 23. Sorescu, 24. Racoviţan, 25. Bîrligea, 26. Şut

ŢĂRILE DE JOS: 1. Verbruggen – 22. Dumfries, 6. De Vrij, 4. Van Dijk-cpt., 5. Ake – 24. Schouten, 7. Simons, 14. Reijnders – 25. Bergwijn, 10. Depay, 11. Gakpo. Selecţioner: Ronald Koeman
Rezerve: 13. Bijlow, 23. Flekken – 2. Geertruida, 3. De Ligt, 8. Wijnaldum, 9. Weghorst, 12. Frimpong, 15. Van de Ven, 16. Veerman, 17. Blind, 18. Malen, 19. Brobbey, 20. Maatsen, 21. Zirkzee, 26. Gravenberch

Meciul este arbitrat de germanul Felix Zwayer, ajutat la cele două linii de Stefan Lupp şi Marco Achmüller, iar rezervă va fi Daniel Siebert. În Camera VAR se află Bastian Dankert, Christian Dingert şi francezul Jérôme Brisard.

Acesta este al doilea meci al României jucat la Munchen, după cel cu Ucraina, scor 3-0, din 17 iunie, din prima etapă a grupei E.

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 2 iulie, la ora 21.00, după meciul România-Olanda, va concerta Cabron.

Evenimentul este susţinut de Betano şi Hidroelectrica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.