Spaniolul Carlos Alcaraz, locul 3 ATP, a câştigat, duminică, pentru al doilea an consecutiv turneul de grand slam de la Wimbledon, învingându-l în finală pe sârbul Novak Djokovici, numărul 2 mondial. Cu victoria sa de duminică, Alcaraz a devenit al doilea jucător din Era Open care câştigă primele sale patru finale de Grand Slam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alcaraz s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2, 7-6 (4), în două ore şi 27 de minute.

În decisiv, la 5-4, Alcaraz a ratat trei mingi de meci.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Alcaraz şi Djokovici au fost adversari şi în finala ediţiei din 2023 a turneului. Atunci, Alcaraz s-a impus în faţa lui Djokovici cu scorul de 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4, în patru ore şi 42 de minute.

La finala de duminică au asistat numeroase staruri, între care s-au numărat Zendaya, Tom Cruise, Julia Roberts şi Benedict Cumberbatch. Kate, prinţesa de Wales, a fost de asemenea prezentă, ea fiind ovaţionată de public la intrarea în stadion.

Carlos Alcaraz  a obţinut un premiu de 2,7 milioane de lire sterline. Djokovici a obţinut 1,4 milioane de lire sterline.

Cu victoria sa de duminică, Alcaraz a devenit al doilea jucător din Era Open care câştigă primele sale patru finale de Grand Slam (Roger Federer le-a câştigat pe primele şapte). De asemenea, el este al şaselea jucător din Era Open care reuşeşte dubla Roland Garros-Wimbledon în acelaşi an, după Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Federer şi Djokovici.

Fără niciun titlu de peste şase luni, Novak Djokovici era la un pas de un record de 25 de trofee de Grand Slam. Campionul care de-a lungul carierei s-a obişnuit să treacă uşor de adversari, adunând aproape 100 de titluri, a avut o perioadă de slăbiciune, ceva cu care nu este obişnuit. Jucătorul în vârstă de 37 de ani a eşuat în fortăreaţa sa de la Australian Open, la începutul anului, în tentativa sa de a câştiga un al 11-lea titlu, iar o accidentare la genunchi i-a pus capăt prematur apărării trofeului de la Roland Garros luna trecută. Spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, l-a împiedicat şi acum să obţine al optulea titlu la Wimbledon, ceea ce i-ar fi permis să egaleze recordul lui Roger Federer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.