Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a murit, duminică, la vârsta de 72 de ani, a anunţat clubul Universitatea Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Fostul mare antrenor era internat de săptămâna trecutp la Spitalul Clinic de Urgenţă din cauza unei pneumonii.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ca jucător, Mulţescu a debutat la Steaua în 1963 şi a mai jucat la Jiul, Dinamo, CSM Suceava, Rocar şi UTA.

Cu Dinamo a câştigat de 3 ori campionatul şi de două ori Cupa României.

A jucat de 15 ori în echipa naţională şi a fost component al reprezentativei studenţeşti a României
 
El era poreclit SMURD şi a antrenat pe Dinamo Bucureşti, Sportul Studenţesc , FC Vaslui sau Universitatea Cluj.
 
A pregătit formaţii şi din Turcia, între care Samsunspor sau Gaziantepspor.
Şi clubul Petrolul Ploieşti i-a adus un omagiu celui care a avut 359 de prezenţe pe prima scenă şi cu trei titluri de campion naţional.
A avut patru mandate pe banca Petrolului, în sezoanele 2003-2004, 2011-2012, 2014-2015 şi 2018-2019, rămânând în memoria suporterilor „lupilor” pentru rezultatele bune şi pentru jocul spectaculos imprimat echipei noastre.
 
Cu el la cârmă, Petrolul a bifat 697 de minute consecutive fără gol primit, cea mai lungă serie din istoria "găzarilor" (2014/2015).
 

Odihnă veşnică, Gigi Mulţescu!
Toate gândurile dinamoviştilor pleacă acum spre familia celui ce a fost marele Gheorghe Mulţescu.
Nea Gigi a fost alături de Dinamo atât atunci când câştiga campionate, ca jucător (1979-1985), oferindu-ne momente de neuitat pe care le transmitem şi astăzi, din generaţie în generaţie, golul cu Hamburg fiind unul dintre ele, cât şi în vremuri gri şi negre, ca antrenor al echipei noastre.
Nea Gigi n-a ezitat să fie alături de clubul pe care l-a iubit şi a răspuns mereu cu “Prezent” atunci când i-a fost cerut sprijinul, acceptând responsabilitatea postului de antrenor în situaţii extreme, chiar şi pe final de carieră, când starea de sănătate nu mai era favorabilă.
Întreaga suflare dinamovistă îţi mulţumeşte pentru tot ce ai fost şi pentru tot ce ai făcut în această viaţă, Gigi Mulţescu! Veşnic un model de dinamovist şi un exemplu de dinamovism”, a scris şi Dinamo în social media.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.