Khalilah Camacho-Ali, fostă soţie a legendarului boxer Muhammad Ali, a sosit vineri la Kabul pentru a „construi un stadion”, potrivit autorităţilor talibane, care au interzis femeilor să facă sport. Şeful direcţiei de sport a declarat pentru AFP sosirea lui Camacho-Ali,care a fost căsătorită un deceniu cu Muhammad Ali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Presa de stat afgană a adăugat că aceasta urmează să „construiască un stadion sportiv numit Pirozi”, victoria în limba dari, şi să înfiinţeze „o asociaţie sportivă care va purta numele lui Muhammad Ali”.

Născută Belinda Boyd în 1950 în Statele Unite, Camacho-Ali şi-a schimbat numele când s-a convertit la islam, la fel ca soţul ei, născut Cassius Clay, supranumit "The Greatest ” şi care a zguduit convenţiile din interiorul şi din afara ringului prin lupta sa pentru mişcarea pentru drepturile civile şi împotriva războiului din Vietnam.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Prin aplicarea ultra-rigoristă a legii islamice, talibanii au impus „apartheidul de gen” de la revenirea lor la putere în 2021, potrivit ONU. La sfârşitul anului 2022, Ministerul pentru Propagarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului a interzis accesul femeilor afgane în parcuri şi în sălile de sport, pe motiv că încalcă codul vestimentar strict.

Mai recent, autorităţile au anunţat că MMA - care combină mai multe arte marţiale şi este practicată în prezent doar de bărbaţi în Afganistan - este „problematică în conformitate cu legea islamică”. Camacho-Ali se descrie ca fiind practicantă de arte marţiale, actriţă şi scriitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.