Mathis Lambourde, jucător la echipa franceză Rennes, a fost condamnat vineri la o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru un accident în care a ucis un pieton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mathis Lambourde (18 ani) este atacant la Rennes şi o mare speranţă a fotbalului din Hexagon. EL a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de instanţa penală din Rennes după ce, pe 18 iunie, în timp ce conducea un scuter electric, a lovit violent un pieton, o femeie în vârstă de 51 de ani, care a murit şase zile mai târziu.

Lambourde este însă urmărit şi în instanţa civilă. Găsit vinovat de moartea pietonului, fotbalistul se va prezenta în instanţa civilă pe 10 octombrie 2025 pentru a fi stabilită suma pe care va trebui să o plătească familiei victimei. „Avem un tânăr care a ucis victima, dar nu a vrut. El va purta povara vinovăţiei toată viaţa. Dar nu este doar o imprudenţă, există încălcări evidente, deliberate, ale regulilor codului rutier şi el nu a ignorat regulile acestuia”, a declarat procurorul în rechizitoriul său.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aflat la bordul unui scuter electric, Lambourde a lovit victima, pe o trecere de pietoni, într-unmoment în care vehiculul pe care îl conducea se deplasa cu o viteză de 20-21 km/h.

Mathis Lambourde este profesionist din iulie 2023 şi a evoluat în trei meciuri. El a evoluat în 12 meciuri pentru echipa naţională U18 a Franţei şi a înscris de trei ori pentru aceasta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.