Federaţia sud-coreeană de fotbal (KFA) a sesizat FIFA pentru a condamna presupusele remarci rasiste la adresa atacantului internaţional al echipei Wolverhampton, Hwang Hee-chan, făcute de un jucător al formaţiei italiene Como, în timpul unui meci amical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia a trimis joi o scrisoare către organismul internaţional de fotbal. Pe X, aceasta a declarat că "ia problema în serios" şi a precizat că solicită FIFA să "eradicheze rasismul pe terenurile de fotbal"..

Jucătorul în vârstă de 28 de ani denunţase el însuşi remarcile rasiste făcute de un jucător de la Como luni, în timpul unui meci de pregătire în Spania, când a fost numit "Jackie Chan", numele celebrului actor născut în Hoing Kong.

Atacantul Wolves a reacţionat pe Instagram, scriind "rasismul este intolerabil în sport şi în toate domeniile vieţii". Postarea a adunat peste 143.500 de "aprecieri".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

 

Clubul din nordul Italiei, antrenat de Cesc Fabregas, a răspuns la rândul său, afirmând că jucătorul anonim a spus în schimb: "Ignoră-l! Se crede Jackie Chan", şi că aceasta a fost în principal o referire la numele Hwang Hee-chan şi la porecla care i-a fost dată de proprii coechipieri, "Channy".

În 2021, Son Heung-min, vedeta echipei naţionale a Coreei de Sud, a fost, de asemenea, subiectul unor tweet-uri rasiste. Opt bărbaţi au fost arestaţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2021, în acest caz.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.