La 39 de ani, britanicul Mark Cavendish (Astana) a devenit, miercuri, unicul deţinător al victoriilor de etapă în Turul Franţei. El s-a impus la Saint-Vulbas în faţa belgianului Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) şi norvegianului Alexander Kristoff (Uno-X Mobility). Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) rămâne în posesia tricolului galben, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un record a fost doborât miercuri, şi nu orice record: cel al victoriilor de etapă. Mark Cavendish nu îl mai împarte cu Eddy Merckx, aşa cum se întâmpla de la cea de-a 34-a victorie a sa, obţinută la 9 iulie 2021. De atunci, "Cav", sau "Manxman" obţinuse doar nouă victorii, adică trei pe an şi uneori în curse de categoria a doua.

Etapa a cincea a Turului Franţei s-a desfăşurat pe distanţa de 177,4 kilometri, între Saint Jean de Mauriienne şi Saint-Vulbas.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Etapa a şasea va avea loc joi, între Macon şi Dijon, pe disstanţa de 163,5 kilometri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.