Casa Fotbalului găzduieşte miercuri, 25 septembrie, cu începere de la ora 12:00, tragerea la sorţi a fazei grupelor Cupei României Betano, ediţia 2024-2025. Evenimentul va avea loc în sala „Nicolae Dobrin”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Este al treilea sezon în care formatul Cupa României Betano, inaugurat în 2022, propune o fază a grupelor la care participă 24 de echipe: 8 echipe din prima ligă, cel mai bine clasate în campionatul precedent, plus 16 câştigătoare în runda play-off-ului.

Cum vor arăta cele 3 urne valorice la tragerea la sorţi:

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

URNA 1: FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Sepsi OSK, FC Rapid 1923, UTA Arad, Oţelul Galaţi;

URNA 2: AFC Hermannstadt, ACS Petrolul 52, Politehnica Iaşi, Dinamo, FC Botoşani, AFK Csikszereda, CSM Reşiţa, Ceahlăul Piatra Neamţ;

URNA 3: Campionii FC Argeş, Metalul Buzău, CS Afumaţi, SCM Râmnicu Vâlcea, Unirea Ungheni, FC Agricola Borcea, CSM Unirea Alba Iulia, CS Sănătatea Servicii Publice.

Echipele participante în această etapă vor fi distribuite, prin tragere la sorţi, în 4 grupe a câte 6 echipe, în felul următor:

– două echipe din urna valorică 1

– două echipe din urna valorică 2

– două echipe din urna valorică 3

Pentru fiecare grupă în parte, primei echipe extrase din urna valorică 1, respectiv 2 i se va atribui denumirea generică “1a”, respectiv “2a”, iar cea de-a două extrasă va primi denumirea de “1b” şi “2b”. În acelaşi timp, echipele din urna valorică 3, care vor fi repartizate în grupe prin tragere la sorţi după ce vor fi împerecheate două câte două pe criterii geografice, vor primi denumirea generică “3a” şi “3b”.

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 şi un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, conform următorului ţintar:

Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a;

Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b

Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b;

* Partidele se vor disputa pe terenul formaţiei mai slab clasată în sezonul precedent, exceptând duelul formaţiilor din prima urnă valorică, programat pe terenul primei echipe extrase.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală urmând a disputa următoarele meciuri conform schemei de mai jos, cu menţiunea că echipele câştigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, În semifinale, câştigătoarele sferturilor de finală 1 şi 3 vor fi gazde.

CALENDARUL CUPEI ROMÂNIEI BETANO, 2024-2025:

Faza grupelor, etapa 1: 30 octombrie 2024

Faza grupelor, etapa 2: 4 decembrie 2024

Faza grupelor, etapa 3: 18 decembrie 2024

Sferturi de finală: 2 aprilie 2025

Semifinale: 23 aprilie 2025

Finala: 14 mai 2025.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.