România a organizat recent, în perioada 17-25 august, Campionatul European WA 1500 PPC, la poligonul Anatolie Salceanu din Joiţa, lângă Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

România a organizat recent, în perioada 17-25 august, Campionatul European WA 1500 PPC, la poligonul Anatolie Salceanu din Joiţa, lângă Bucureşti.

Campionatul a fost organizat sub egida Federaţiei Române de Tir Sportiv, cu aprobarea Agenţiei Nationale pentru Sport.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Au participat 155 de sportivi din nouă ţări (55 străini, 100 români). Sportivii români au avut rezultate deosebite, câştigând mai bine de jumatate din medalii: 149, dintre care 59 de aur, 35 de argnt şi 55 de bronz.

Pe locul doi în ierarhia pe naţiuni a terminat Austria, cu 66 de medalii, pe trei a încheiat Marea Britanie – 28 de medalii, pe patru Germania – 23 de medalii, pe cinci Letonia – 11 medalii, pe şase Cehia – 10 medalii, pe şapte Italia – două medalii, iar pe ultimele poziţii au terminat Republica Moldova şi Suedia, fără medalii.

Statistici legate de competiţie:

Muniţie consumată : aproximativ 90 000 cartuşe (1.4 tone)

Ţinte : aproximativ 3000

Starturi : 230 la 150; 202 la 60; 260 la 48; 75x2 la Teams (total 842)

PPC este acronimul pentru Precision Pistol Competition, o disciplină de tir cu pistolul şi revolverul de calibru mare.

Organizarea campionatului în România şi rezultatele obţinute de sportivii români sunt o recunoaştere a rolului României în PPC.

Potrivit organizatorilor, România este ţara cu cea mai rapidă creştere a sportivilor legitimaţi PPC din întreaga lume, ajungând în mai puţin de un deceniu aproape la egalitate cu naţiuni consacrate în acest sport, de exemplu Germania şi Suedia.

„Suntem foarte mândri să fi organizat cu succes acest Campionat European şi de faptul ca sportivii nostri au obţinut rezultate exceptionale”, au precizat organizatorii competiţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.