Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat, duminică seară, că, la Jocurile Olimpice, sportivii au demonstrat că se poate trăi în pace şi poate exista o lume mai bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"În ciuda tuturor tensiunilor din lume, am venit aici 206 de comitete olimpice naţionale şi echipa refugiaţilor pentru a face ca oraşul luminii să strălucească mai tare. Am trăit împreună în pace şi satul olimpic. Aţi creat o cultură a păcii.  Ne-aţi inspirat pe noi şi pe toţi oamenii din această planetă. Vă mulţumim pentru că ne faceţi să credem într-o lume mai bună, Ştim că Jocurile nu pot aduce pacea, dar pot crea o cultură a păcii care să inspire lumea. Pentru toţi cei care împărtăşesc spiritul olimpice, haideţi să promovăm o cultură a păcii în fiecare zi. Milioane de oameni i-au celebrat pe sportivi. Mai mult de jumătate din populaţi planetei a împărtăşit acest spectaciol al unităţii în diversitate. Au fost primele jocuri cu număr egal de sportivi şi sportive. Am avut Jocuri senzaţionalei, aş spune Sennzaţionale (joc de cuvinte având legătura cu Senna). Mulţumesc prietenilor francezi. Aţi dus Jocurile la un alt nivel Mulţumesc, Paris, Mulţumesc, Franţa. Trăiască Jocurile Olimpice. Trăiască Franţa", a declarat Thomas Bach.

Bach a preluat drapelul olimpic de la Anne Hildalgo şi l-a predat primarului din Los Angeles, Karen Bass. Aceasta i l-a înmânat multiplei campioane olimpice Simone Biles.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Tony Esanguet, preşedintele Comitetului de Organizare al Paris 2024, a mulţumit celor 45.000 de voluntari, care au fost inima şi sufletul Jocurilor, dar şi sportivilor pentru că au fost magici.

"Am arătat că putem fi o ţară unită, am arătat lumii cea mai frumoasă imagine a Franţei. Totul a fost magic din 24 iulie, S-a bătut şi recordul cererilor în căsătorie, au fost cinci. Suntem îndrăgostiţi de Jocuri, a fost o experienţă fantastică", a declarat Estanguet.

Preşedintele Comitetului de organizare pentru Paris 2024, Tony Estanguet a fost însoţit pe scenă de preşedintele CIO, Thomas Bach, dar şi de şase sportivi, reprezentând cele cinci continente şi echipa olimpică a refugiaţilor.

Box - Cindy Ngamba, medaliată cu bronz, reprezentând echipa olimpică a refugiaţilor

Tenis de masă - Sun Yingsha (China), trei medalii de aur, două medalii de argint, reprezentând Asia

Maraton - Eliud Kipchoge (Kenya), două medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz, reprezentând Africa

Lupte -  Mijaín López (Cuba), cinci medalii de aur, reprezentând Americile

Judo - Teddy Riner (Franţa), cinci medalii de aur, două medalii de bronz, reprezentând Europa

Înot - Emma McKeon (Australia), şase medalii de aur, trei medalii de argint, cinci medalii de bronz, reprezentând Oceania.

Începute la 26 august, Jocurile Olimpice de vară s-au încheiat duminică.

Următoarea ediţie are loc în 2028, la Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.