Carl Lewis, de nouă ori campion olimpic şi sportivul secolului al XX-lea desemnat de CIO, a înfruntat de-a lungul anilor nişte adversari formidabili. Dar la ceremonia de deschidere de vineri a Jocurilor Olimpice de la Paris, el a fost aproape să se împiedice de cel mai dur adversar de până acum: o mică ambarcaţiune care se legăna, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul sprinter s-a alăturat medaliaţilor cu aur Serena Williams, Rafael Nadal şi Nadia Comăneci pe o barcă pe Sena, purtând flacăra olimpică la ceremonia tradiţională de aprindere a vasului olimpic.

Cu toate acestea, curând a devenit clar că aceasta nu va fi o croazieră de plăcere. În timpul unei călătorii care părea să dureze ceva mai puţin decât epicul meci de cinci seturi al lui Nadal împotriva lui Roger Federer în finala Wimbledon 2008, spaniolul părea îngrijorat că flacăra se va stinge din cauza vântului puternic, în timp ce Williams şi Lewis păreau îngrijoraţi de perspectiva de a ţine o flacără goală într-o mână în timp ce cu cealaltă încercau să-şi păstreze echilibrul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Doar Nadia Comăneci, poate nesurprinzător pentru o femeie care a câştigat două medalii olimpice de aur la bârnă, a părut netulburată în timp ce barca se clătina în sus şi în jos. La un moment dat, Williams a părut temătoare şi s-a agăţat de Nadia pentru a se linişti, notează sursa citată.

„Carl Lewis care urăşte această plimbare cu barca este deja punctul meu culminant la Jocurile Olimpice 2024”, a scris un utilizator pe X.

Cei patru sportivi - şi flacăra - au ajuns în cele din urmă pe uscat, unde torţa a fost transmisă mai multor legende ale sportului francez, înainte ca vasul să fie aprins de doi dintre campionii olimpici ai naţiunii, judoka Teddy Riner şi sprintera Marie-José Pérec.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.