ATP a anunţat joi că, din data de 15 iulie, va autoriza utilizarea de către jucători a senzorilor de date fizice în timpul meciurilor din circuitul masculin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ATP, organizaţia care gestionează circuitul de tenis profesionist masculin, a anunţat joi că va autoriza jucătorii ca, începând cu 15 iulie, să poarte senzori de date fizice în meciuri pentru a „analiza performanţa şi a preveni accidentările”.

„Senzorii vor genera informaţii de ultimă oră pentru jucători cu ajutorul unor  măsurători fizice, cum ar fi ritmul cardiac şi efortul de mare intensitate, îmbunătăţind analiza meciurilor şi antrenamentelor”, explică ATP într-un comunicat de presă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

ATP a aprobat două tipuri de senzori, STATSports şi Catapult, şi va centraliza datele pe platforma sa lansată în 2023 şi denumită ATP Tennis IQ, pentru a oferi jucătorilor o serie întreagă de statistici legate de meciurile lor.

ATP asigură jucătorii că datele colectate de senzori „vor rămâne confidenţiale”. Aceşti senzori vor intra în funcţiune a doua zi după încheierea turneului de la Wimbledon, odată cu turneele de la Hamburg, Newport, Gstaad şi Bastad.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.