Americanul Frances Tiafoe, locul 17 ATP, a pierdut în turul al treilea (5-7, 7-5, 7-6 (7/5)) în faţa rusului Roman Safiullin, clasat pe locul 61, la Mastersul de la Shanghai. După un meci tensionat, Tiafoe l-a insultat pe arbitru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În timp ce strângerea de mână cu adversarul său a fost respectuoasă, când a venit vorba să dea mâna cu arbitrul meciului, Jimmy Pinoargote, americanul l-a insultat copios.  „Du-te dracului, omule, du-te dracului! Serios, du-te dracului! Serios, du-te dracului! Ai stricat meciul, fă-ţi naibii treaba! Timp de trei ore nenorocite am luptat şi m-am ridicat singur, jucând pentru viaţa mea”, a urlat jucătorul.

Motivul? O decizie a arbitrului ecuadorian de a-l penaliza pe Tiafoe. Numărul 17 mondial a fost penalizat pentru depăşirea timpului la finalul tiebreak-ului setului al treilea. Concentrarea i-a fost întreruptă şi a pierdut următorul punct, ceea ce i-a oferit rusului o minge de meci - transformată - şi a provocat furia americanului. După trei ore de joc, Frances Tiafoe a fost scos din minţi de decizie.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

 

Rareori un jucător a insultat atât de tare un arbitru. Cu titlu de comparaţie, în 2022, în timpul unui meci de dublu la Acapulco, Alexandre Zverev şi-a rupt racheta pe scaunul unui oficial şi a fost descalificat în aceeaşi seară la simplu.

Conform regulilor ATP, un astfel de comportament poate duce la o suspendare între 21 de zile şi maximum un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.