Luptătoarea indiană Vinesh Phogat a pierdut, joi, apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după ce a fost descalificată din finala categoriei sub 50 kg de la Jocurile Olimpice de la Paris pentru că nu se încadra în limitele de greutate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Phogat, care a câştigat trei medalii de aur la Jocurile Commonwealth-ului, trebuia să o înfrunte pe americanca Sarah Hildebrandt pentru medalia de aur la Paris, dar a cântărit cu 100 de grame peste limita de 50 kg la cântarul pentru finală.

Ea nu a mai depăşit niciodată limita de greutate în niciunul dintre meciurile sale anterioare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Wrestling Federation of India (WFI) a făcut apel la United World Wrestling (UWW), organismul mondial de conducere a acestui sport, pentru ca decizia să fie reconsiderată. Phogat a cerut TAS, organismul responsabil cu soluţionarea cazului său, să îi acorde o medalie de argint ex aequo.

Joi, TAS a anunţat că apelul, care a fost examinat de judecătorul australian pensionat Dr. Annabelle Bennett ca arbitru unic, a fost „respins”.

Hildebrandt a câştigat aurul în finală împotriva cubanezei Yusneylis Guzman Lopez, care a fost în recalificări şi a luat argintul, deşi a pierdut în semifinală în faţa lui Phogat.

În vârstă de 29 de ani, medaliată cu bronz la campionatele mondiale din 2019 şi 2022 a fost în atenţia presei timp de luni de zile anul trecut când a luat parte la un protest de lungă durată împotriva şefului luptelor indiene de atunci, care a fost implicat într-un scandal de hărţuire sexuală.

În urma descalificării sale la Paris, Phogat şi-a anunţat retragerea din lupte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.