Organizatorii maratonului de la Londra au anunţat miercuri că au strâns suma record de 73,5 milioane de lire sterline (98,28 milioane de dolari) în scopuri caritabile, în ceea ce au descris ca fiind cel mai mare eveniment anual de strângere de fonduri de o zi din lume, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Suma strânsă a depăşit precedentul record mondial de 66,4 milioane de lire sterline, stabilit în 2019, la 21 aprilie, când peste 53.000 de alergători au încheiat cea de-a 44-a ediţie a maratonului de la Londra.

În raportul final, organizatorii maratonului londonez au precizat că au strâns 73,5 milioane de lire sterline după evenimentul din 2024, ajungând la un total cumulat de peste 1,3 miliarde de lire sterline de la prima ediţie, în 1981.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Salutăm fiecare participant care a contribuit la acest total record mondial de 73,5 milioane de lire sterline pentru miile de organizaţii caritabile care oferă servicii esenţiale pentru atât de mulţi”, a declarat Hugh Brasher, CEO al London Marathon Events.

Partenerul oficial al maratonului londonez de strângere de fonduri online, Enthuse, a strâns, de asemenea, un record de 30 de milioane de lire sterline pe platforma sa.

Următorul maraton al Londrei va avea loc în data de 27 aprilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.