La două luni după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, calul metalic argintiu care a parcurs Sena va fi expus la Palatul Versailles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Unul dintre simbolurile cheie ale serii de 26 iulie, calul va fi expus „ în curtea regală, în inima castelului, la vedere spre grajdurile regale şi statuia ecvestră a lui Ludovic al XIV-lea ”, se arată într-un comunicat.

Palatul precizează că acest cal va putea fi văzut „ prin poarta regală de la intrarea în palat ”, dar că va fi necesar „un bilet de intrare” pentru a-l admira mai îndeaproape. Palatul Versailles a fost ales în special datorită evenimentelor ecvestre organizate în această vară pentru Jocurile Olimpice.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Începând cu 26 august, calul de metal a fost expus gratuit la Primăria Parisului. Sosirea sa la Versailles marchează sfârşitul unei expoziţii intitulate „Cheval en Majesté”, care se va derula până la 3 noiembrie şi care reconstituie 400 de ani de istorie ecvestră în Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.