Rapperul american Snoop Dog a devenit favoritul spectatorilor şi al internauţilor prin apariţiile sale ieşite din comun la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a fost orespondent pentru NBC, relatează rmc.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

El a fost vedeta Jocurilor Olimpice de la Paris pe care nimeni nu a văzut-o venind. În timp ce sportivi din întreaga lume au concurat pentru aur în ultimele două săptămâni, rapperul american Snoop Dogg a făcut senzaţie de pe margine şi din tribune, gravitând în jurul entuziasmului olimpic cu tonul său excentric şi stilul flegmatic. A mers chiar atât de departe încât a încercat diverse discipline.

Prezenţa acestui simbol mondial al rappului la Paris nu a fost întâmplătoare. Artistul în vârstă de 52 de ani fusese ales de NBC, radiodifuzorul Jocurilor Olimpice din SUA, pentru a relata despre competiţie în calitate de corespondent special. Această decizie a fost luată după succesul rubricii lui Snoop Dogg cu Kevin Hart pe Peacock, platforma de streaming a NBCUniversal, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pe un ton relaxat, excentric şi plin de umor, cei doi artişti au distrat abonaţii platformei cu o recapitulare zilnică a evenimentelor dintr-un studio din Statele Unite. Acest succes i-a adus rapperului onoarea de a fi ales de NBC să meargă pe teren pentru această ediţie din 2024.

"Ei vor să fiu eu însumi", a declarat el pentru New York Times în urmă cu câteva săptămâni. "Nu vor să îndulcesc nimic sau să fiu ceva ce nu sunt. Îl vor pe Snoop Dogg". Şi asta este exact ceea ce au primit.

De la floretă la piscină

Maratonul rapperului-cronicar a început pe 26 iulie, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere, când a apărut la Saint-Denis pentru a purta flacăra olimpică.

 

În zilele care au urmat, Snoop Dogg şi-a încercat norocul la mai multe discipline olimpice. Nu în ultimul rând la scrimă, împotriva unui adversar ales: americanul Miles Chamley-Watson, medaliat cu aur la campionatele mondiale din 2013.

 

Departe de solemnitatea mânuirii unei florete, Snoop Dogg a condus lupta cu o serie de "Haide, omule!" Pe scurt: fiind el însuşi, aşa cum promisese New York Times.

A fost la fel de spontan şi autoironic când a intrat într-o piscină cu Michael Phelps, legenda înotului american şi cel mai de succes sportiv din istoria Jocurilor Olimpice (28 de medalii, dintre care 23 de aur), pentru o lecţie de înot. Confruntat cu colosul, Snoop Dogg a glumit pe seama siluetei sale slăbuţe: "Am corpul unui înotător, am putea fi gemeni".

 

Când campionul olimpic a explicat că un înotător bun trebuie să aibă o "respiraţie puternică", rapperul a aruncat o privire răutăcioasă către cameră: "Am şi eu o respiraţie puternică" - o referire uşor voalată la preferinţa sa cunoscută pentru marijuana.

Comentator pentru o zi

A fost văzut aproape peste tot: a participat la încălzirea echipei americane de judo, a făcut schimb de mingi cu voleibalista americană Sarah Hughes, a încercat să ridice haltere (fără greutăţi)... şi a încercat să comenteze sportiv un meci de fotbal feminin. Fără a-şi pierde niciodată umorul şi abordarea relaxată care au caracterizat toate apariţiile sale.

 

Dar una dintre cele mai memorabile imagini ale călătoriei olimpice a lui Snoop Dogg va fi, fără îndoială, apariţia sa la o probă de dresaj. De data aceasta, rapperul nu şi-a încercat norocul la această disciplină. Pur şi simplu a apărut îmbrăcat ca un călăreţ.

Purtând o cască, mănuşi şi jachetă negre, ochelari de soare cu steluţe, o cămaşă polo de călărie şi o broşă în formă de S, starul californian s-a strecurat printre cei 15.000 de spectatori veniţi să vadă cele mai bune naţiuni concurând.

 

Cu excepţia cazului în care cea mai memorabilă imagine este această fotografie furată a rapperului, stând în tribune, ridicându-şi ochelarii şi lărgindu-şi ochii, vizibil impresionat de spectacolul la care asista.

Fotografia, care a fost larg distribuită pe reţelele sociale, a stârnit râsete până la Palatul Élysée. Emmanuel Macron a postat-o pe contul său oficial, împreună cu cuvintele: "Toţi ne uităm la Jocurile Olimpice".

 

Dar toate slujbele bune de cronicar au un sfârşit, iar cea a lui Snoop Dogg se apropie de final. Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris are loc duminică, 11 august, la Stade de France. O oportunitate pentru un reportaj final pentru NBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.