Ancheta privind presupusa agresiune sexuală a unei tinere de către doi jucători ai echipei de rugby a Franţei, Hugo Auradou şi Oscar Jegou, continuă în Argentina. Internaţionalii, care au fost reţinuţi luni de poliţia din Buenos Aires în urma unei plângeri, au putut discuta cu conducătorii rugby-ului francez aflaţi la faţa locului, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florian Grill (preşedintele federaţiei franceze) şi Jean-Marc Lhermet (vicepreşedinte), însoţiţi de ambasadorul şi consulul Franţei în Argentina, precum şi de Rodrigo Roncero (fost internaţional argentinian) şi de un avocat s-au putut întâlni cu Jegou şi Auradou.

"Aceştia au confirmat că au avut o relaţie sexuală cu tânăra în timpul nopţii, dar au negat cu fermitate orice formă de violenţă", se arată într-un comunicat al Federaţiei Franceze de Rugby.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

FFR aşteaptă în prezent audierile presupusei victime şi jucătorilor. Investigaţiile vor continua miercuri la Mendoza.

Florian Grill şi Jean-Marc Lhermet nu se vor deplasa în Uruguay cu echipa naţională a Franţei (care dispută miercuri un meci test împotriva echipei sud-americane) pentru a urmări cazul şi a colabora cu autorităţile locale. "Federaţia speră că toate faptele vor fi scoase la lumină în interesul tuturor celor implicaţi", se precizează în comunicat.

Elemente "convingătoare", potrivit procuraturii

Procurorul general din Mendoza (centru-vestul Argentinei) a declarat marţi că există "probe convingătoare" şi "leziuni compatibile" cu versiunea presupusei victime. "Leziunile sunt compatibile cu relatarea victimei, dar nu neapărat exclusiv rezultatul unei agresiuni sexuale", a declarat Daniela Chaler pentru radio LV10.

"Declaraţia este destul de lungă, completă şi detaliată şi, pentru moment, corespunde concluziilor medico-legale", a adăugat magistratul, care a cerut arestarea preventivă a celor doi jucători în capitala argentiniană, a confirmat pentru AFP o sursă din poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procuraturii din Mendoza, Martin Ahumada, Hugo Auradou, 20 de ani, şi Oscar Jegou, 21 de ani, riscă până la 20 de ani de închisoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.