Comisia de disciplină a Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF) l-a amendat pe fostul internaţional camerunez şi actualul preşedinte al Federaţiei Cameruneze de Fotbal, Samuel Eto'o, cu 200.000 de dolari pentru "încălcarea principiilor etice".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fostul star de la Barcelona şi Inter Milano a fost "acuzat de manipularea meciurilor de fotbal şi de încălcarea principiilor de etică şi integritate", a precizat CAF într-un comunicat.

Cu toate acestea, comisia "a considerat că, în situaţia actuală, nu există suficiente dovezi pentru a-i declara pe Samuel Eto'o Fils şi pe Valentin Nkwain (preşedintele Victoria United, n.r.) vinovaţi de aranjarea meciurilor".

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Totuşi, comisia a decis că preşedintele federaţiei cameruneze "a încălcat grav principiile de etică, integritate şi sportivitate prevăzute la articolul 2 alineatul (3) din statutul CAF prin semnarea unui contract de ambasador de marcă cu 1XBET (un site de pariuri online) în schimbul unei remuneraţii" şi l-a amendat cu 200.000 de dolari.

"Această decizie este surprinzătoare în mai multe privinţe", au reacţionat avocaţii săi Florian Mbayen Hegba, Antoine Vey şi Bonny Elame într-un comunicat.

"Faptele reclamate nu provin dintr-o competiţie organizată de CAF, singurele care intră în sfera de competenţă a comisiei disciplinare, aşa cum se stipulează în mod clar în codul disciplinar al CAF care stabileşte sfera sa de competenţă", au adăugat aceştia. "În plus, comisia disciplinară a considerat că se poate pronunţa asupra problemelor etice, în timp ce CAF nu are nici un cod etic, nici o comisie de etică", au declarat avocaţii săi, anunţând intenţia clientului lor de a "face apel împotriva acestei decizii în faţa comisiei de apel a CAF".

Fostul atacant internaţional, în vârstă de 43 de ani, a ţinut recent prima pagină a ziarelor pentru lupta sa cu Ministerul Sportului din Camerun, care a ales un nou antrenor pentru Leii neîmblânziţi fără aprobarea sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.