Prima etapă a ediţiei 2024 a Grand Chess Tour, Superbet Rapid & Blitz Varşovia, a fost câştigată (26 de puncte) de Magnus Carlsen, campion mondial cinci ani la rând până anul trecut, când nu şi-a mai apărat titlul. Kirill Shevchenko, reprezentantul României din 2023, după victorii pe linie în primele trei runde, s-a clasat pe locul şapte. Şahistul din China, Wei Yi s-a clasat pe locul doi (25,5 puncte), iar pe locul al treilea polonezul Jan-Krzysztof Duda (19,5 puncte).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grand Chess Tour Superbet Rapid & Blitz Polonia, desfăşurat în perioada 7-12 mai 2024, la Centrul de Conferinţe Polin din Varşovia a adus faţă în faţă cei mai buni jucători de şah ai lumii. Într-un gest de promovare a excelenţei sportive şi a incluziunii, Fundaţia Superbet a anunţat că donează toate încasările din biletele vândute în această primă etapă către Fundaţia Comitetului Paralimpic Polonez.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Fundaţia Comitetului Paralimpic Polonez", a declarat Augusta Dragic, Preşedinta Fundaţiei Superbet. "Mişcarea paralimpică este sinonimă cu rezilienţa, determinarea şi căutarea excelenţei în ciuda tuturor obstacolelor. Prin donarea încasărilor din biletele de la Superbet Rapid & Blitz Polonia, vrem să aducem o mică contribuţie la dezvoltarea sporturilor paralimpice poloneze şi să inspirăm oamenii să-şi urmeze visurile. Este o iniţiativă pornită din angajamentul nostru de a nu lăsa pe nimeni în urmă."

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Contribuţia Fundaţiei Superbet este cu atât mai importantă în contextul apropiatelor Jocuri Paralimpice de la Paris. Banii vor ajuta Fundaţia Comitetului Paralimpic Polonez în misiunea sa de a le oferi oportunităţi, resurse şi sprijin para-sportivilor care se pregătesc intens pentru cea mai importantă întrecere multisportivă a lumii.

"Suntem recunoscători Fundaţiei Superbet pentru parteneriat şi pentru donaţie, mai ales într-un an cu jocuri paralimpice. Este un sprijin care ne va ajuta în misiunea noastră de a-I susţine să-şi atingă potenţial şi să-i ajute să-şi îndeplinească visele. Suntem două entităţi care ne-am propus să promovăm o societate mai incluzivă şi echitabilă, în care fiecare sportiv să aibă şanse, indiferent de abilitate. Este emoţionant că fondurile provenite dintr-un mare eveniment sportiv, cum ar fi acest turneu de şah, vor ajuta mai mulţi sportivi să se dezvolte", a spus Łukasz Szeliga, preşedintele Fundaţiei Comitetului Paralimpic Polonez.

Grand Chess Tour este un circuit internaţional lansat de legendarul Garry Kasparov, care se desfăşoară anual pe parcursul a cinci etape.

Primele trei au loc în Europa – Bucureşti, Varşovia şi Zagreb şi sunt susţinute şi organizate de Fundaţia Superbet.

Ultimele două etape se joacă în SUA, la Saint Louis, în august, anul acesta.

Etapa a doua va avea loc la Bucureşti între 24 iunie şi 6 iulie şi va fi de şah clasic. Premiile întregului circuit au crescut în 2024 la 1,5 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapele de şah clasic şi 175.000 de dolari pentru cele de şah rapid & blitz.

Ediţia de anul acesta va avea un fond de premii bonus mărit de la 175.000 de dolari, cât a fost anul trecut, la 275.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.