Selecţionerul Ţărilor de Jos, Ronald Koeman, a fost după ce arbitrul a acordat un penalti la meciul echipei sale cu Anglia, scor 1-2, din semifinalele Euro 2024. El consideră că sistemul VAR aduce prejudicii fotbalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ronald Koeman a criticat decizia asistentului video de a-i cere arbitrului central, Felix Zwayer, să verifice acţiunea dintre Denzel Dumfries şi Harry Kane. Fundaşul lui Inter Milano a încercat să blocheze şutul atacantului englez, dar l-a lovit în picior. A fost o acţiune defensivă care, în opinia lui Koeman, nu merita un  penalti. Harry Kane a transformat pentru a egala şi Anglia a câştigat în cele din urmă (2-1).

"Nu cred că a fost penalti", a declarat antrenorul olandez. "Este într-adevăr o decizie VAR. Ce ar trebui să faci ca apărător? Denzel încearcă să blocheze mingea, iar Kane şutează şi apoi loveşte cu piciorul gheata lui Dumfries. Deciziile VAR de genul acesta distrug cu adevărat fotbalul. Arbitrul a fluierat pentru lucruri care nu sunt fluierate în Premier League", a spus Koeman.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania.

Olandezii au deschis scorul prin Simons ‘7. Pentru Anglia au marcat Kane ’18 (penalti) şi Watkins ‘90+1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.