Antrenorul Mihai Sinevici, fost component al legendarei echipe de baschet a Universităţii Cluj din anii 90, în prezent stabilit la Toronto, în Canada, a câştigat titlul provinciei Ontario la junioare, în echipă evoluând şi fiica sa, Carina. El a declarat, pentru News.ro, că este deosebit de mândru că această performanţă a obţinut-o chiar în anul în care Universitatea Cluj împlineşte 100 de ani de existenţă. ”N-o să uit niciodată ce am trăit la Universitatea Cluj”, spune Sinevici.
Mihai Sinevici a împlinit 50 de ani în luna februarie, jumătate din ”vârsta” clubului Universitatea, pe care îl iubeşte în continuare, ca în vremurile în care era aclamat de mii de fani.
Jucător al naţionalelor de juniori şi seniori ale României, Sinevici a cucerit trei titluri naţionale, unul cu Dinamo Bucureşti şi două cu Universitatea Cluj, succesele cu echipa studenţească fiind obţinute în 1992 şi 1993. Marea echipă a Clujului din 1992 îi avea în lot alături de Mihai Sinevici, pe Ghiţă Mureşan, Mircea Cristescu, Bruno Roschnafsky, Marcel Ţenter, Horea Rotaru, Dorin Pintea, Tibi Sebestyen, Gabriel Olpretean, Mihai Pulbere, Codruţ Bob şi Cătălin Rusu.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În 1997, la 10 ani de când juca baschet profesionist la nivel de seniori, Mihai Sinevici a emigrat în Canada împreună cu familia, iar în prezent antrenează clubul Silver Knights şi profesează la Liceul Forest Hill.
”La Liceul Forest Hill unde profesez, în 15 ani de antrenorat am câştigat un titlu şi am ajuns în alte şase finale, patru la baschet băieţi, şi câte una la fotbal fete şi băieţi. Rezultatele sunt notabile, mai ales fiindcă liceul nostru e axat preponderent academic şi mai puţin pe sport, iar recrutările sunt interzise. Datorită rezultatelor pe care le-am avut, am avut onoarea să fiu angajat să antrenez la <campul> lui Kyle Lowrie, conducătorul de joc de la Raptors şi al naţionalei SUA, care este şi campion olimpic la Rio”, povesteşte Sinevici, pentru News.ro.
Luna mai a acestui an i-a adus şi cea mai mare satisfacţie profesională, după cum o denumeşte. A câştigat cu clubul Silver Lights titlul provinciei Ontario, dar nu doar medalia de aur contează pentru Sinevici, ci mai ales faptul că una din jucătoare este fiica sa Carina.
”Am avut un sezon excelent, care s-a încheiat cu cel mai bun rezultat din cariera mea de antrenor - campion al provinciei Ontario la baschet feminin U17 cu clubul Silver Knights. Satisfacţia e cu atât mai mare datorită faptului ca una din jucătoarele mele de bază a fost Carina, fiica mea! Este un rezultat mare pentru mine, pentru noi. Provincia Ontario este de patru ori mai mare ca România, la suprafaţă, şi are 14 milioane de locuitori, aşa că am avut un campionat pe cinste”, spune Mihai.
Nu se află la prima ”ispravă” de acest gen. Prima dată a cucerit titlul provinciei Ontario în tandemul tată - fiică în 2013, atunci când Carina avea 12 ani.
”Sunt foarte mândru de toate aceste realizări şi gândul îmi zboară la România, la baschetul pe care l-am învăţat acolo, la foştii mei antrenori, la Universitatea Cluj, care împlineşte 100 de ani în 2019. Le mulţumesc tuturor antrenorilor mei de la care am furat meserie, tuturor colegilor şi adversarilor mei, care m-au ajutat şi m-au împins să devin mai bun. Sunt deosebit de mândru de faptul că aceste satisfacţii personale au avut loc tocmai în anul centenar al Universităţii Cluj şi sper ca în septembrie, când va fi gala aniversară, liceul să-mi dea învoire să particip şi eu la festivităţi”, a încheiat Mihai Sinevici.
Pentru Cluj-Napoca, anul 2019 este unul de sărbătoare, fiind programate numeroase evenimente de anvergură în onoarea Centenarului Clubului Universitatea.
În timp ce FC Universitatea are ca eveniment central meciul de gală cu PAOK Salonic, în 12 iulie, CS Universitatea a inclus în calendarul aniversar competiţii în fiecare lună, iar primele sunt programate chiar în aceste zile - box şi echitaţie.
Urmează de-a lungul verii turnee de handbal, volei, baschet, competiţii de atletism, judo, lupte, tir, culturism, patinaj pe role şi demonstraţii de scrimă sau rugby, iar în paralel vor avea loc vernisaje de fotografie, o lansare de carte şi un film despre istoria celor 100 de ani ai clubului.
Gala aniversară va avea loc în 28 septembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, unde au fost invitaţi toţi marii sportivi care au adus glorie Universităţii Cluj de-a lungul istoriei sale.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.