Real Madrid a condamnat comportamentul rasist al câtorva dintre suporterii săi faţă de jucătorii Barcelonei, Lamine Yamal şi Alejandro Baldé, în timpul El Clasico, de sâmbătă, de pe Santiago Bernabeu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Real Madrid condamnă cu fermitate orice tip de comportament rasist, xenofob sau violent în fotbal şi sport şi regretă profund insultele aruncate de unii fani într-un colţ al stadionului ieri (sâmbătă) seara”, a scris clubul spaniol ca răspuns la înregistrările video care circulă pe reţelele de socializare în care se pot auzi fani ai Realului proferând insulte rasiste către cei doi internaţionali spanioli.

Campioana în exerciţiu a Spaniei spune că a „deschis o anchetă pentru a localiza şi identifica autorii acestor insulte deplorabile şi josnice, pentru a lua măsurile disciplinare şi legale corespunzătoare”.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În ciuda măsurilor luate de La Liga şi a sancţiunilor din ce în ce mai severe impuse de cluburi şi autorităţi, fotbalul spaniol este încă incapabil să se debaraseze de rasism pe stadioanele sale.

Devenit o figură în lupta împotriva rasismului, atacantul Real Madrid Vinicius Junior a fost o ţintă de la sosirea sa în Spania în 2018. Deşi au fost lansate mai multe proceduri judiciare, doar unele dintre aceste incidente s-au soldat cu sancţiuni.

Joi, patru persoane implicate într-o campanie care îl viza pe internaţionalul brazilian înaintea derby-ului de la Madrid dintre Real şi Atlético din 29 septembrie au fost arestate pentru incitare la ură, după ce le-au cerut fanilor Colchoneros să vină la meci purtând măşti pentru a-l putea insulta fără a fi identificaţi.

În iunie 2023, autorităţile spaniole au interzis accesul pe stadioane timp de doi ani a patru fani ultras ai Atlético, după ce au fost acuzaţi că au agăţat un manechin al lui Vinicius Jr. de un pod din capitala spaniolă. Procedurile penale împotriva acestora sunt încă în curs.

La 26 septembrie, un fan al clubului spaniol Mallorca a fost, de asemenea, condamnat la 12 luni de închisoare şi la trei ani de interdicţie pe stadion pentru insulte rasiste la adresa vedetei Real Madrid şi a fostului jucător de la Villarreal Samuel Chukwueze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.