Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, marţi, după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, că nu ar fi dorit ca România să întâlnească Austria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"N-aş fi vrut Austria, cu celelalte echipe din prima urnă n-aş fi avut probleme. Mi se pare că Austria e o naţională în formă. În rest, este o grupă echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri. Va trebui să încercăm să ne facem jocul indiferent de adversarul pe care-l întâlnim, cum am făcut şi la tineret. În jocurile cu echipele nordice trebuie să evităm să ne măsurăm forţele cu ei", a declarat Rădoi, potrivit sport.ro. 

România a fost repartizată în Grupa 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, alături de reprezentativele din Irlanda de Nord, Norvegia şi Austria, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, marţi, la Amsterdam.

Conform frf.ro, Austria, posibilul adversar al României de la EURO 2020, dacă tricolorii vor obţine calificarea în urma play-off-ului, s-a clasat pe poziţia secundă în preliminarii, în urma Poloniei lui Lewandowski. Trupa condusă de Franco Foda a reuşit să obţină o remiză o deplasarea din Polonia, 0-0, dar a pierdut jocul de pe teren propriu, 0-1.

Se remarcă din lotul Austriei jucători precum David Alaba (Bayern), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Julian Baumgartlinger (Leverkusen) sau Marko Arnautović (Shanghai, fost în Premier League).
Împotriva Austriei , România are opt partide în palmares, ultima în 2012, un amical încheiat la egalitate, 0-0. Tricolorii au obţinut o singură victorie, alte 5 partide au fost remize, în timp ce Austria s-a impus de două ori. Golaveraj 9-9.

Selecţioner: Franco Foda, 53 de ani

Clasament FIFA: locul 26

România va juca din nou cu Norvegia, fostul adversar din preliminariile EURO 2020. A fost 2-2 la Oslo (”dublă” Keşeru) şi 1-1 la Bucureşti (gol Mitriţă). La fel ca România, Norvegia mai poate ajunge la EURO în urma play-off-ului. Trebuie să treacă de Serbia şi apoi de câştigătoarea dintre Scoţia şi Israel.
Întâlnirea cu nordicii va însemna şi faptul că în România va veni copilul-minune al fotbalului mondial, Erling Braut Håland, atacantul Borussiei Dortmund. Printre jucătorii importanţi se mai numără: Martin Ødegaard (Real Sociedad), Joshua King (Bournemouth).

Palmaresul contra Norvegiei este următorul: 4 victorii, 7 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 14-10.

Selecţioner: Lars Lagerbäck, 71 de ani

Clasament FIFA: locul 44

România a întâlnit Irlanda de Nord şi în campania de calificare la EURO 2016 (2-0 şi 0-0). Nord-irlandezii au avut o grupă infernală în drumul spre turneul din această vară. Irlanda de Nord s-a descurcat onorabil, încheind în urma Germaniei şi Olandei, două dintre forţele Europei. Mai are, totuşi, o şansă de calificare, urmând a întâlni Bosnia-Herţegovina în play-off. Dacă învinge, va trebui să treacă şi de învingătoarea dintre Slovacia şi Irlanda.
Până la duelurile din toamnă, Irlanda de Nord îl va pierde pe selecţionerul din ultimii 9 ani, pe Michael O’Neill, care a semnat cu Stoke City, dar va conduce şi naţionala până la vară.

Palmaresul contra Irlandei de Nord: 2 victorii, un egal, 3 eşecuri, golaveraj 6-6.

Selecţioner: Michael O’Neill, 50 de ani

Clasament FIFA: locul 36

Meciurile din faza grupelor Ligii Naţiunilor se vor disputa în perioada septembrie – noiembrie 2020.

Etapa 1: 3-5 septembrie 2020 • Etapa 2: 6-8 septembrie 2020 • Etapa 3: 8-10 octombrie 2020 • Etapa 4: 11-13 octombrie 2020 • Etapa 5: 12-14 noiembrie 2020 • Etapa 6: 15-17 noiembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.