Federaţia Greacă de Fotbal a anunţat, marţi, că Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei, dintre Panathinaikos şi Aris FC, care va avea loc în data de 25 mai, la Volos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru prima dată în istoria Cupei Greciei, o femeie va arbitra ultimul meci al competiţiei", a precizat federaţia.

Meciul se va disputa fără suporteri pentru a evita violenţele într-o ţară în care ciocnirile între huligani sunt ceva obişnuit.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Frappart a fost desemnată pentru a cincea oară consecutiv cea mai bună femeie arbitru din lume de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFFS) la începutul lunii ianuarie. 

O adevărată deschizătoare de drumuri, Frappart, în vârstă de 40 de ani, a fost prima femeie care a arbitrat o fază finală a Cupei Mondiale masculine, la finalul anului 2022, în Qatar, dar nu a fost selecţionată pentru Euro 2024, care se va disputa în această vară în Germania (14 iunie - 14 iulie).

În Grecia, delegarea de arbitri străini a devenit o practică recurentă pentru meciurile cu miză mare, într-un context afectat de violenţă şi corupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.