Trei fotbalişti au fost arestaţi, marţi, în Panama, în cadrul unui dosar privind suspiciuni de trucare a unor meciuri, a anunţat justiţia panameză, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Inculpaţii, a căror identitate nu a fost dezvăluită, vor fi acuzaţi de delincvenţă economică”, a declarat procurorul împotriva crimei organizate, Emeldo Marquez, într-o conferinţă de presă. „Unii jucători erau în contact cu pariorii cu scopul de a aranja meciuri pentru a putea câştiga bani”, a declarat procurorul general al statului Panama, Javier Caraballo.

Un sistem mai larg de corupţie

Potrivit procurorului Marquez, cei trei inculpaţi au acţionat ca intermediari pentru a mitui alţi jucători cu sume cuprinse între 2.500 şi 4.500 de dolari. Ancheta a fost lansată în urma unei plângeri depuse anul trecut de Federaţia Panameză de Fotbal (Fepafut) cu privire la acuzaţii de meciuri trucate în principala sa competiţie naţională. Procurorul Marquez nu a exclus alte arestări.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Campionatul de fotbal din Panama este semiprofesionist, iar salariul mediu lunar al unui jucător este de aproximativ 2 500 de dolari. În 2022, jucătorii au intrat în grevă pentru a cere drepturi sociale mai mari. 

În 2021, federaţia naţională a instituit un program de combatere a meciurilor trucate şi a promis „toleranţă zero”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.