Angela Buxton a câştigat în 1956 proba de dublu de la Wimbledon, devenind prima jucătoare de origine evreiască învingătoare la acest turneu. Ea a făcut pereche atunci cu americanca Althea Gibson, prima jucătoare de culoare care se impunea într-o finală la grand slam-ul londonez.
În acelaşi an, Buxton a ajuns în finala de simplu de la Wimbledon, pe care a pierdut-o în faţa americancei Shirley Fry. Jucătoarei născute la Liverpool i s-a spus că o sportivă ca ea va fi primită în All England Club fără probleme, astfel că a depus o cerere de a intra în club.
La 63 de ani de atunci, Buxton susţine că nu i-a fost acceptat accesul în All England Club deoarece era de origine evreiască. Şi Gibson, decedată în 2003, a aplicat pentru statutul de membru, de asemenea fără succes.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Este un nefericit exemplu de cum îi tratează britanicii pe evrei în această ţară. Astfel de lucruri exacerbează sentimentele faţă de evrei. Este perfect ridicol, este de râs, vorbeşte la volum mare", a declarat fosta jucătoare, în vârstă de 84 de ani.
Angela Buxton spune că atunci când a întrebat, în 1988, despre stadiul aplicaţiei ei, i s-a spus că refuzase intrarea în club şi a fost trimisă din nou la coadă.
"Nu am refuzat niciodată şi sunt atâţia jucători care nu a făcut nimic ca mine şi au primit statutul de membru", a adăugat Buxton.
Reprezentanţii All England Club au negat faptul că refuză membri pe criterii de religie sau rasă.
"Chiar dacă procesul de acordare a statutului de membru al All England Club este o chestiune privată, respingem cu tărie orice sugestie conform căreia rasa sau religia joacă vreun rol", se arată într-un comunicat al clubului.
Simona Halep a intrat, sâmbătă, în rândul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume, după ce a câştigat turneul de la Wimbledon. Forbes scrie că sunt două posibilităţi ca o persoană să intre în rândul membrilor, să câştige turneul de la Wimbledon sau să se mărite cu un prinţ englez. Lista de aşteptare pentru a intra în club este de 1.000 de persoane.
Odată devenit membru plin, puţini pierd această calitate, astfel că locurile devin disponibile doar după un deces. Tim Henman, fost tenismen, ai cărui părinţi sunt membri, a declarat că este mai uşor să câştigi turneul de la Wimbledon ca să devii membru.
"Cea mai uşoară cale să intri este să câştigi", a declarat Henmann, care a intrat în club în urmă cu 17 ani, iar acum face parte din comitetul de management care se ocupă cu organizarea grand slam-ului.
Tim Henman nu a câştigat niciodată turneul de la Wimbledon, ajungând de patru ori în semifinale.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.