New York Times notează, sâmbătă, că sportivii care au tatuaje vizibile cu inelele olimpice vor putea să concureze la Jocurile Paralimpice din 2024 fără să îşi ascundă tatuajele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Sportivii cu astfel de tatuaje nu trebuie să le ascundă”, a confirmat Craig Spence, şeful departamentului de branding şi comunicare al Comitetului Internaţional Paralimpic (IPC), într-un e-mail trimis mai multor instituţii media vineri.

Oricât de surprinzătoare ar părea, această declaraţie marchează un punct de cotitură în istoria recentă a Jocurilor. Începând cu Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, IPC a interzis cu stricteţe sportivilor săi să se prezinte cu inelele olimpice tatuate pe corp, deoarece acestea reprezintă un simbol al Jocurilor organizate de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Nerespectarea acestei reguli putea avea consecinţe grave, inclusiv posibila descalificare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

În mai 2016, pe baza acestei reguli, britanicul Josef Craig a fost exclus din finala probei de 100 m a Campionatelor europene de înot pentru persoane cu handicap desfăşurate în Funchal, Portugalia, deşi se calificase cu o zi înainte. Un purtător de cuvânt al IPC a justificat la rece sancţiunea prin necesitatea de a proteja marca Jocurilor Paralimpice, care este diferită de cea a Jocurilor Olimpice şi reprezintă cele trei Agitos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.