Ministerul Tineretului şi Sportului a pus la dispoziţia personalului medical aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul 301 de locuri de cazare în municipiul Bucureşti, se arată într-un comunicat al MTS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Măsura a fost anunţată joi după-amiază de către premierul Ludovic Orban în cadrul şedinţei de guvern. Astfel, MTS a pus la dispoziţia personalului medical (medici, asistenţi, infirmieri etc) care lucrează în Bucureşti, dar cu domiciliul în localităţile limitrofe, 301 de locuri de cazare. Acestea sunt oferite cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus, astfel încât acestea să beneficieze, în măsura în care doresc, de posibilitatea de cazare în Bucureşti. În acest fel poate fi evitată naveta între capitală şi localitatea de domiciliu, dar mai ales, îşi pot proteja familiile.

În baza protocolului semnat cu Ministerul Sănătăţii, MTS pune la dispoziţie trei centre din Bucureşti: CSN Lia Manoliu (135 locuri), Complex Sportiv Olimpia (80 locuri) şi Complex Cultural Sportiv Tei (86 locuri). Acest protocol se poate extinde şi la alte centre din ţară, unde MTS dispune de facilităţi de cazare şi unde există o nevoie clară exprimată în acest sens din partea cadrelor medicale.

"La Hotel Sport din Complexul Lia Manoliu sunt camere pentru personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ilfov, aflat în vecinătatea hotelului. Acolo sunt deja cazaţi salariaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ai Institutului Clinic Fundeni, ai Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti, ai Spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino şi ai Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Prof. Dr. N. Paulescu. În Complexul Olimpia vom avea salariaţi ai Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, eventual şi ai Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, iar în Complexul Tei, pe cei ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ai Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, ai Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Elias. Este datoria noastră să încercăm să ajutăm cât de mult putem, de la locurile acestea de cazare pentru cei aflaţi în prima linie până la a oferi în continuare locuri pentru cei care se află în carantină", a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

O altă contribuţie importantă a MTS la efortul comun al guvernului de a opri răspândirea coronavirusului este legată de creşterea capacităţii de carantinare pe teritoriul ţării. Încă de la debutul epidemiei de coronavirus în România, Ministerul Tineretului şi Sportului a pus la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă locuri de cazare în hotelurile, centrele de agrement şi bazele sportive aflate în administrarea MTS în toate judeţele ţării pentru persoanele care trebuie carantinate.

În prezent sunt puse la dispoziţie 46 de centre de carantină în 30 de judeţe – în total 3.300 de locuri. În acest moment, 305 persoane se află în carantină în centrele MTS, dar în anumite momente numărul acestora a fost şi de 600.

"Iniţial au fost 1.560 de locuri în toate judeţele, dar ulterior ministerul a făcut relocări bugetare de 8.00.000 lei. Banii au fost folosiţi de către centrele şi bazele sportive care aparţin MTS pentru igienizare, încălzire şi alte probleme administrative, astfel încât să devină funcţionale şi centrele care în mod obişnuit sunt folosite doar sezonier, pe timpul verii. În momentul de faţă, în urma eforturilor depuse, s-a ajuns la un număr de 3.300 de locuri pentru persoanele care trebuie carantinate. Doresc să le mulţumesc angajaţilor unităţilor subordonate MTS din toată ţara care sunt în contact permanent cu autorităţile locale. Aceştia se asigură, indiferent de oră sau zi, că există toate condiţiile în unităţile puse la dispoziţie pentru cei aflaţi în carantină, găsesc soluţii pentru problemele care apar – servicii de masă, spălătorie, curăţenie etc. Este un efort considerabil pe care îl fac, pe care toată lumea îl face în aceste vremuri, însă doar împreună putem depăşi această situaţie", a adăugat Ionuţ Stroe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.