După ce a jucat ultimul meci al carierei pentru Uruguay împotriva Paraguayului (0-0), vineri, la Montevideo, Luis Suarez, în vârstă de 37 de ani, a primit un omagiu sincer din partea prietenului şi partenerului său de club de la Inter Miami, Lionel Messi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Salut, grăsuţule. Am vrut să îţi fiu alături în această zi foarte importantă pentru tine, pentru familia ta şi pentru fanii fotbalului”, a declarat campionul mondial argentinian într-un mesaj video difuzat pe ecranul uriaş al stadionului din Montevideo.

„M-am bucurat să fiu alături de tine şi ştiu cât de dificil a fost să iei această decizie, pentru că ştiu cum este să joci pentru echipa naţională a Uruguayului. Sper doar să apreciezi acest omagiu, care este mai mult decât meritat. Întotdeauna ai dat totul pentru echipă, până în ultima zi. Laşi o mare moştenire pentru generaţiile viitoare. Acesta este sfârşitul unui capitol important din cariera ta, dar, din fericire, mai ai mulţi ani de fotbal în faţă”, i-a transmis Messi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Aceste cuvinte l-au emoţionat pe coechipierul său, care a fost pe punctul de a plânge pe teren.

 

 Messi's message to Luis Suarezpic.twitter.com/yMLaZ66Oxw

— All About Argentina  (@AlbicelesteTalk) September 7, 2024

Neymar, fostul său coechipier în MSN la Barça, a avut şi el câteva cuvinte pentru legenda uruguayană: „A fost o onoare pentru mine să te cunosc ca jucător şi ca om. Uruguayenii îşi vor aminti întotdeauna şi vor preţui un jucător incredibil. Te iubesc foarte mult”, a spus fostul star de la PSG.

Legendarul atacant uruguayan Luis Suarez a jucat o ultimă partidă internaţională la Montevideo, vineri, în remiza, scor 0-0 cu Paraguay, în preliminariile zonei sud-americane pentru Cupa Mondială FIFA 2026.

„El Pistolero” se retrage din tricoul albastru, după ce a marcat 69 de goluri în 143 de selecţii, suficient pentru a deveni, la 37 de ani, cel mai bun marcator din toate timpurile al Celeste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.