Ministrul francez al Sporturilor, Gil Averous, a anunţat joi că meciurile din Ligue 1 şi Ligue 2 ar putea fi suspendate sau oprite complet dacă vor mai avea loc incidente legate de scandări homofobe sau violenţe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Decizia vine ca urmare a evenimentelor recente care au atras atenţia asupra comportamentului fanilor.

Organismul de conducere al ligii franceze de fotbal (LFP) a condamnat scandările homofobe care au putut fi auzite din tribune când Paris Saint-Germain a întâlnit Strasbourg sâmbăta trecută.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Am cerut ... federaţiei franceze de fotbal (FFF) să aplice cu stricteţe protocolul FIFA: suspendarea, întreruperea şi oprirea definitivă a meciului. Şi o vom face începând de duminică”, a declarat Averous la BFM TV.

Ministrul francez de Interne, Bruno Retailleau, a anunţat joi că au fost identificate două persoane responsabile de iniţierea scandărilor homofobe în timpul meciului cu PSG.

PSG a câştigat meciul cu 4-2.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.