Lucrările de modernizare a stadionului „Motorul" au fost finalizate, urmând să fie efectuată recepţia acestora. Iubitorii sportului vor beneficia astfel de o adevărată bază sportivă în această zonă. Investiţia a fost realizată de Primăria Oradea prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Modernizarea vechiului stadion, localizat pe Calea Clujului, nr. 202/C, era necesară întrucât acesta se afla într-o stare avansată de degradare, având o suprafaţă de joc impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele se aflau într-o stare avansată de uzură.

„Baza sportivă de pe Calea Clujului a fost supusă unui amplu proces de modernizare, constând în realizarea a două proiecte, unul derulat de CNI şi celălalt de Municipiul Oradea. Municipiul Oradea s-a ocupat de transformarea vechiului stadion Motorul şi aducerea acestuia la standarde ridicate, pentru ca sportivii de la FC Bihor să aibă condiţii moderne de antrenament. Lucrările au cuprins realizarea unui corp de clădire cu destinaţia de vestiare şi săli de forţă, instalaţie de nocturnă, sistem de drenaj a suprafeţei de joc, refacerea suprafeţei de joc şi montarea de gazon, gard metalic spre Calea Clujului, împrejmuirea terenului de joc cu plase de protecţie de 6 m înălţime şi realizarea tribunelor tip gradene. De asemenea, suplimentar faţă de aceste lucrări, Direcţia Patrimoniu Imobiliar a realizat un foraj de apă de 90 m adâncime, care va ajuta la menţinerea în stare optimă gazonului de pe suprafaţa de joc, reducând şi optimizând costurile cu consumul de apă, mai ales pe perioadele caniculare”, a precizat Lucian Popa, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Corpul de clădire cu destinaţia de vestiare şi săli de fitness are o suprafaţă utilă de 265 mp şi include: o sală de fitness cu o capacitate de 50 locuri, 3 vestiare (2 pentru echipe şi unul pentru arbitri), grup sanitar, zonă de duşuri, depozit.

În ceea ce priveşte instalaţia de nocturnă, aceasta se sprijină pe 8 stâlpi de susţinere, pe care s-au montat proiectoarele LED.

Suprafaţa de joc a terenului de fotbal a fost completată cu un strat de pământ vegetal (30 cm) pentru ridicarea nivelului suprafeţei de joc şi a fost înierbată. Terenul are o suprafaţă de 6.423 mp, având o dimensiune de 62/103,6 m. De menţionat că terenul are şi o instalaţie de irigare cu aspersoare automate.

Tot prin proiectul de modernizare au fost realizate tribune tip gradene pe două rânduri de-a lungul stadionului existent, respectiv pe latura dinspre Calea Clujului. La frontul stradal către Calea Clujului a fost realizat un gard din panouri metalice de 140 m lungime.

Lucrările au fost executate de S.C Construcţii Bihor S.A, valoarea contractului de lucrări (proiectare + execuţie) fiind de 2.940.365 lei.

Stadionul va putea găzdui turnee de juniori, inclusiv cu participare internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.