Lionel Messi, legitimat la Inter Miami, câştigă mai mult decât masa salarială a altor echipe din Major League Soccer. 22 de echipe au masele salariale mai mici decât suna câştigată de celebrul argentinian, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Asociaţia jucătorilor din Major League Soccer a publicat joi actualizarea salariilor, iar salariul de bază de 12 milioane de dolari al lui Messi şi remuneraţia totală de 20,4 milioane de dolari de la Inter Miami, în care sunt incluse şi bonusurile de marketing, au rămas aceleaşi ca în lista iniţială din mai.

Aceste cifre acoperă suma pe care Messi o primeşte din contractul său din MLS, care durează până în sezonul 2025, inclusiv orice bonus de marketing şi taxele agentului. Nu sunt luate în considerare nici acordurile suplimentare cu echipa sau afiliaţii acesteia, nici bonusurile de performanţă. Messi primeşte o parte din contractul ligii cu Apple TV, care se presupune că îi aduce argentinianului aproximativ 50 de milioane de dolari.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Miami, echipa lui Messi, se află în fruntea ierarhiei salariilor, cu o sumă record de 41,7 milioane de dolari, dublu faţă de toate echipele, cu excepţia Toronto (31,8 milioane de dolari), Los Angeles FC (22,1 milioane de dolari), LA Galaxy (22 milioane de dolari) şi Nashville (21,9 milioane de dolari). Jucătorii de la Cincinnati ($21m) şi Houston ($20.5m) au totalizat, de asemenea, mai mult decât Messi. Montreal (11,4 milioane $), Philadelphia (13,8 milioane $) şi Colorado (14,4 milioane $) au printre cele mai mici salarii.

Coechipierul lui Messi, Sergio Busquets, este al doilea în ligă ca salariu, cu 8,5 milioane de dolari, şi are 8,8 milioane de dolari remuneraţie totală. Lorenzo Insigne, de la Toronto, are un salariu de 7,5 milioane de dolari şi o remuneraţie totală de 15,4 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.