Numeroşi fani care vor asista la meciul România – Liechtenstein, de la ora 21.00, de pe stadionul Steaua, au protestat pe drum cerând “libertate pentru suporteri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Flancaţi de mai mulţi mascaţi, suporterii s-au îndreptat către stadion scandând: “Libertate pentru suporteri” şi făcând un apel la presa română să le audă doleanţele.

Potrivit paginilor din social media ale grupurilor de suporteri, la meciul amical România – Liechtenstein şi-au anunţat prezenţa mai multe peluze din ţară pentru a protesta “faţă de abuzurile din ultimul timp şi nu numai”.

Şi-ar fi anunţat prezenţa sunt Sud Steaua, Sud Dinamo, Peluza Nord Rapid, Peluza Latină şi Peluza 1 Ilie Oana Petrolul, Peluza Nord Galaţi, Corvinul Hunedoara, Peluza Marina Farul, Peluza Şepcile Roşii U Cluj, Peluza Vişinie CFR, Peluza Nord Craiova, Peluza Sud Craiova, Uta Arad şi Peluza Nord Iaşi.

Suporterii vor “o lege corectă şi benefică pentru toată lumea, un cadru legal de desfăşurare a spectacolelor pe stadioane, fără abuzuri din partea forţelor de ordine”.

“În lumea fotbalului, suporterii ultras sunt esenţa pasiunii şi devotamentului. Totuşi, aceştia sunt adesea percepuţi negativ, etichetaţi pe nedrept şi confruntaţi cu abuzuri din partea autorităţilor. De aceea, sub mesajul "Liber să fiu Ultra", peluzele ultras din România s-au unit într-o campanie comună pentru a schimba aceste percepţii şi pentru a lupta împotriva abuzurilor.

Această campanie îşi propune să reabiliteze imaginea suporterilor ultras, să aducă reforme legislative şi să combată abuzurile jandarmeriei. Prin "Liber să fiu Ultra", vrem să arătăm că suntem mai mult decât spectatori; suntem inima şi sufletul fotbalului.

Este timpul să iniţiem un dialog cu autorităţile, să ne asigurăm că drepturile noastre sunt respectate şi să punem capăt nedreptăţilor. Ne dorim solidaritate între toate peluzele ultras şi implicarea activă a tuturor suporterilor. Împreună, putem schimba percepţiile şi putem crea un mediu mai just şi mai liber pentru toţi suporterii de fotbal din România.

De exemplu, întrucât procesul de contestare durează destul de mult şi redactarea contestaţiei necesită eforturi considerabile, doar 1 din 12 persoane depune contestaţie împotriva unei amenzi sau interdicţii. Este important de subliniat că în instanţe, 60% din aceste procese sunt câştigate, deoarece majoritatea acestora sunt fie abuzive, fie completate greşit sau fără probe. Aceste procente sunt rezultate dintr-un sondaj intern realizat între suporterii celor mai importante echipe de fotbal, suporteri uniţi sub "Liber să fiu Ultra!".

Dacă ne raportăm la aceste date la o scară mai mare, putem spune că doar 6 persoane mai pot merge pe stadion, în timp ce restul de 716 sunt interzise pentru că nu au contestat procesele. Dacă ar fi făcut-o conform procentelor, am fi avut 434 de câştiguri în instanţă din 720 (numărul total probabil în baza de date a celor interzişi în România).

"Liber să fiu Ultra" nu este doar un slogan, ci o luptă pentru un viitor mai bun pentru toţi suporterii de fotbal”, este mesajul de pe pagina de Facebook AS47 (Asociaţia Steliştilor 1947).

Meciul România – Liechtenstein este ultimul al tricolorilor înainte de participarea la Campionatul European de fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.