LaLiga a emis, sâmbătă, un comunicat în care condamnă campania rasistă a unor fani ai echipei Atlético Madrid. Aceştia s-au organizat să vină cu măşti pentru a-l insulta pe Vinicius Junior în timpul meciului cu Real Madrid, programat duminică, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Victimă obişnuită a rasismului pe terenurile din La Liga, Vinicius Junior este din nou ţinta unei campanii ruşinoase. În spatele #MetropolitanoConMascarilla pe X (fostul Twitter), numeroşi suporteri ai Atlético Madrid îi încurajează pe fanii clubului lor să meargă la Civitas Metropolitano purtând măşti pentru derbiul cu Real Madrid (duminică). Măştile chirurgicale le-ar putea permite să facă remarci rasiste la adresa brazilianului fără a risca să fie identificaţi şi pedepsiţi.

Înaintea confruntării din weekend, La Liga a emis un comunicat în care condamnă campania şi afirmă că va „denunţa oficial şi va solicita arestarea imediată a instigatorilor”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"LaLiga nu va tolera acest tip de comportament sub nicio formă. Aceste acte nu numai că afectează imaginea sportului şi a ţării noastre, dar reprezintă şi o ameninţare directă la adresa integrităţii şi bunăstării tuturor suporterilor. De asemenea, din partea LaLiga, dorim să subliniem comportamentul civic şi exemplar al marii majorităţi a suporterilor, care au demonstrat un angajament ferm faţă de valorile sportului", se mai arată pe site-ul LaLiga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.