Timpul petrecut de fotbalistul Kylian Mbappé între Madrid, Stockholm şi Corsica a avut un preţ: 100.000 de euro, conform calculelor L'Equipe. Şi asta pe lângă cele 25 de tone de dioxid de carbon emise de avionul privat cu care a călătorit, precizează jurnalul francez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Căpitanul naţionalei Franţei şi anturajul său au folosit un Embraer Legacy 550, avion cu 8 locuri operat de compania malteză Luxaviation, care a devenit recent prima companie de aviaţie de business din Europa.

Mbappé a plecat de la Madrid miercuri, 9 octombrie, ajungând la Stockholm la ora 18.51. Avionul a rămas apoi la sol până vineri, 11 octombrie, la ora 14.17, când s-a îndreptat spre Corsica. Avionul a rămas apoi la sol până la plecarea spre Le Bourget în după-amiaza târzie a zilei de duminică 13 octombrie, înainte de a ajunge în cele din urmă la Madrid la ora 16.22 a zilei următoare. Cu aproximativ cincisprezece ore de zbor facturate, cărora li se adaugă timpii morţi, costul călătoriei este estimat, potrivit unui pilot, la 100 000 de euro.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Această escapadă cu avionul privat a avut, de asemenea, un cost pentru mediu. Pentru a determina acest lucru, L'Equipe a utilizat Small Emitters Tool, care calculează amprenta de carbon a aeronavelor aprobate de Comisia Europeană. Avionul folosit de Mbappé a parcurs 6 600 km în patru zboruri şi a emis un total de 25 de tone de CO2. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.