După ce a pierdut în faţa Danei Guzman în trei seturi în sferturile de finală ale turneului ITF Arequipa din Peru, jucătoarea franceză de tenis Alice Tubello, locul 219 în lume, a fost ţinta unei hărţuiri cibernetice masive din partea unor pariori dezamăgiţi şi a unui furt de identitate menit să facă oamenii să creadă că tatăl ei a fost pedofil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În total, sportiva a numărat nu mai puţin de 300 de mesaje de ură pe contul său de Instagram şi a decis să facă şi capturi de ecran ale acestora pentru a denunţa situaţia. Ea a menţionat, de asemenea, ITF, care este responsabil pentru circuitul secundar. „Cred că este timpul să facem ceva, nu credeţi?":

Alice Tubello a declarat pentru L'Equipe că primeşte de obicei „aproximativ zece, maximum douăzeci, treizeci” de mesaje de ură după fiecare meci. Dar amploarea mesajelor primite în seara de 23 august a fost prea mare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Jucătoarea explică faptul că motivul pentru care atât de mulţi oameni au început să o insulte este ascensiunea ei incredibilă în clasamentul WTA: „Trebuie să fiu la mai mult de 50 de victorii (57 în 2024). Eram pe locul 800 la începutul sezonului (722 pe 29 ianuarie), iar acum sunt pe 200 (219). Şi cred că oamenii care nu ştiu prea multe despre joc aruncă bani fără să se gândească".

Adversara sa din acea seară a jucat în circuitul universitar american şi, prin urmare, nu era clasată în WTA, ceea ce i-a făcut pe pariori să creadă că Alice va câştiga cu siguranţă. De atunci, ea a primit ameninţări din partea celor care au pierdut bani ca urmare a înfrângerii sale. Un internaut chiar i-a scris: „Ştiu unde locuieşti, o să te găsesc şi o să te pun într-un sicriu”.

Numai că, de data aceasta, unele persoane au creat o pagină de Facebook numită ''Alice Tubello ruşinea şi luptele mele'', uzurpând identitatea sa pentru a o face să arate ca presupusa victimă a tatălui său pedofil. A împărtăşit toate fotografiile familiei sale, ale verilor săi. O postare făcea chiar referiri rasiste la un membru al familiei sale, comparându-l cu o „maimuţă mică”.

Pagina, care a fost ştearsă după două zile de existenţă online, avea ca fotografie de copertă un mesaj intitulat „Alice Tubello, ruşinea mea de a avea un tată pedofil” şi ca descriere: „Bună ziua, numele meu este Alice Tubello, simt ruşine şi ură pentru tatăl meu, care a abuzat de doi copii, şi mă automutilez din această cauză”.

„Ameninţările cu moartea şi comentariile pline de ură nu sunt acceptabile, dar sunt obişnuită cu ele. Dar aici, atacându-mi întreaga familie, publicând fotografii ale tuturor verilor mei minori, atacând pe un subiect precum pedofilia...”, subliniază Alice Tubello pentru L'Equipe.

În replică la aceste ştiri false şi la furtul de identitate în care este implicată întreaga sa familie, jucătoarea în vârstă de 23 de ani a postat între timp un mesaj în apărarea tatălui său, însoţit de fotografii cu acesta: „Pentru că tatăl meu... Vă las să daţi swipe ca să aflaţi că este eroul a doi copii. Dacă toţi ar fi ca el, vă promit că nu am fi în mizeria asta. Oricum, în furtună renaştem din cenuşă, aşa că furtună, HELLO!”

Alice Tubello asigură că va depune o plângere când se va întoarce în Franţa, dar, din păcate, crede că aceste episoade de hărţuire cibernetică se vor repeta. „Vreau doar să împărtăşesc, să dau un exemplu şi să sensibilizez”, spune ea. „Să pun ceva în mişcare. Să încerc să găsesc soluţii. Altfel, va avea loc o tragedie. Asta nu este posibil”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.