La doar câteva zile după ce a participat la finala de 4x400m de pe Stade de France, atletul francez Muhammad Abdallah Kountaa fost criticat după ce o serie de tweet-uri pline de ură la adresa Israelului şi a Franţei, dezvăluite de contul @SwordOfSalomon, cunoscut pentru angajamentul său faţă de Israel, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Unii oameni s-au distrat parcurgând tweet-urile mele şi scoţând unele dintre comentariile mele din context, creându-mi o reputaţie de antialb, anti-Franţa, antisemit şi aşa mai departe”, a declarat sportivul francez, al cărui cont a fost reactivat miercuri dimineaţă.

Cu toate acestea, unele dintre tweet-urile repostate arată în mod deschis sprijinul pentru Hamas, mişcarea islamistă palestiniană responsabilă pentru atentatele din 7 octombrie 2023, care au dus la moartea a peste 1 000 de persoane în Israel, în timp ce altele vizează Franţa, o „ţară de rasişti degeneraţi”. Un raport către procuror este aşteptat din partea federaţiei sale, din care a fost suspendat „imediat” şi urmează să fie „radiat definitiv”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

„Îmi cer sincer scuze dacă s-a simţit cineva ofensat”, a adăugat specialistul în proba de 400 m. "Sunt împotriva genocidului şi a oricărei forme de rasism sau nedreptate şi nu cred că trebuie să demonstrez cât de mult îmi iubesc ţara. Oamenii prezenţi la Stade de France vor putea depune mărturie în acest sens”.

Kounta a fost primul din ştafeta franceză în cursa de 4x400 m, care s-a încheiat pe ultimul loc pentru Les Bleus după un incident în timpul cursei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.