Federaţia Română de Lupte a anunţat că sportiva Cătălina Axente nu va putea lupta, duminică, în meciul din recalificări, contra sportivei Miliamy Marin Potrille (Cuba).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Investigaţiie medicale efectuate au arătat că sportiva noastră este în afara oricărui pericol, însă recomandarea staff-ului medical este de a o proteja pe Cătălina. Luptătoarea noastră s-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt de la momentul accidentării suferite ieri, în optimile Jocurilor Olimpice. Pentru Federaţia Română de Lupte este prioritară sănătatea şi integritatea sportivilor noştri, iar decizia luată împreună cu staff-ul medical şi staff-ul tehnic are la bază aceste aspecte. Cătălina Axente este una dintre sportivele României care a demonstrat de-a lungul timpului că este o luptătoare puternică, dornică de performanţă, şi suntem convinşi că acest lucru o va face să revină pe scena Internaţională, cel puţin la fel de motivată ca şi până acum. Capul sus, Cătălina! Suntem alături de tine!”, a anunţat forul român.

Sâmbătă, în repriza a doua a întâlnirii din primul tur de la lupte feminin, 76 kg, cu americanca Kennedy Alexis Blades, Cătălina a suferit o accidentare gravă în zona cervicală.

Cele două s-au tatonat minute bune, pe final Blades a reuşit un tur şi Cătălina s-a lovit cu capul de saltea ramânând întinsă. Medicii au urcat de urgenţă şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva noastră a fost conştientă, dar a părăsit salteaua pe targă.

Baldes s-a calificat în sferturi, după 11-0.

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.