Naţionala de handbal masculin a Danemarcei a câştigat, duminică, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, după victoria zdrobitoare din finala cu Germania. Danezii n-au pierdut niciun meci la Paris, iar finala a fost ultima apariţie din carieră pentru vedeta danezilor, Mikkel Hansen. Spania a încheiat cu medalia de bronz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Danemarca s-a impus în finala de duminică cu scorul de 39-26 (21-12).

Finala olimpică a reprezentat, totodată, şi ultimul meci din carieră pentru handbalistul simbol al Danemarcei, Mikkel Hansen. La 37 de ani, acesta şi-a încheiat cariera de 17 ani la naţională cu a 12-a medalie la nivel înalt: a treia olimpică, alături de aurul din 2016 şi argintul din 2020, cinci mondiale (trei aur, două argint) şi patru europene (una de aur, două argint, una de bronz).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Bronzul olimpic a revenit Spaniei, care s-a impus în faţa Sloveniei cu scorul de 23-22 (12-12).

În semifinale, Germania a dispus de Spania, cu 25-24, iar Danemarca a învins Slovenia, cu 31-30.

Tripla campioană olimpică Franţa a fost eliminată în sferturi de Germania, 35-34 după prelungiri.

La feminin, titlul olimpic a revenit, sâmbătă, Norvegiei, după finala cu Franţa (29-21), fiind stabilit şi un nou record mondial de asistenţă la un meci feminin (26.664 spectatori), iar medalia de bronz a fost câştigată de Danemarca (30-25 cu Suedia).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.