Jürgen Klopp va prelua funcţia de Head of Global Soccer la Red Bull, începând cu 1 ianuarie 2025, a anunţat Red Bull. Este primul angajament al germanului după ce s-a retras din antrenorat după o perioadă de mare succes la conducerea tehnică a FC Liverpool.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În noua sa poziţie, germanul va supraveghea reţeaua internaţională de cluburi de fotbal a Red Bull. El nu va fi implicat în operaţiunile de zi cu zi ale cluburilor, dar va oferi o viziune strategică, sprijinind directorii sportivi în promovarea filosofiei Red Bull. În plus, Klopp va sprijini operaţiunile globale de scouting ale organizaţiei şi va contribui la formarea şi dezvoltarea antrenorilor.

Klopp, a cărui carieră de antrenor a început la Mainz 05 în 2001, a vorbit despre entuziasmul său faţă de perspectiva de a prelua un proiect multi-club într-un rol strategic.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„După aproape 25 de ani pe margine, nu aş putea fi mai încântat să mă implic într-un proiect ca acesta”, a spus el. „Rolul s-ar putea să se fi schimbat, dar pasiunea mea pentru fotbal şi pentru oamenii care fac jocul ceea ce este nu s-a schimbat. Alăturându-mă Red Bull la nivel global, vreau să dezvolt, să îmbunătăţesc şi să sprijin talentul incredibil în fotbal pe care îl avem la dispoziţie. Există multe modalităţi prin care putem face acest lucru, de la utilizarea cunoştinţelor de elită şi a experienţei pe care Red Bull o posedă până la învăţarea de la alte sporturi şi alte industrii. Împreună putem descoperi ce este posibil. Îmi văd rolul în primul rând ca un mentor pentru antrenorii şi conducerea cluburilor Red Bull, dar în cele din urmă sunt o parte a unei organizaţii unice, inovatoare şi orientată spre viitor. După cum am spus, acest lucru nu ar putea să mă entuziasmeze mai mult.”

Klopp îşi va prelua funcţia de Head of Global Soccer de la 1 ianuarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.