Finala Copa America câştigată de Argentina în faţa Columbiei la Miami (1-0) a fost marcată de numeroase incidente în care au fost implicaţi suporteri sud-americani. Preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal, Ramon Jesurun, a fost arestat pentru scurt timp de poliţia din Florida, după ce a fost implicat într-o presupusă agresiune asupra unui angajat al stadionului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Absenţa sa nu a trecut neobservată după finala Copa America pierdută în faţa Argentinei (1-0 ap). Atunci când au fost înmânate medaliile jucătorilor şi personalului echipei naţionale columbiene, un om lipsea: Ramon Jesurun, preşedintele Federaţiei Columbiene de Fotbal (FCF).

Potrivit relatărilor presei din Florida şi Columbia, şeful organismului naţional se afla în acel moment în custodia poliţiei americane. Implicaţi într-un incident cu un angajat al stadionului, Ramon Jesurun şi fiul său au fost arestaţi după meci.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Acuzat de agresarea unui agent de securitate al stadionului, preşedintele FCF a trebuit să plătească o cauţiune de 2.000 de dolari pentru a părăsi celula. Cauţiunea pentru fiul său a fost stabilită la 4.000 de dolari, potrivit site-ului Local10.

 

Ramon Jesurun, care este, de asemenea, vicepreşedinte al CONMEBOL şi membru al Consiliului FIFA, s-a aflat în centrul unui conflict între fiul său şi un angajat al stadionului care ar fi încercat să îi împiedice să intre pe teren după ce Cafeteros a pierdut finala.

Deşi managerul FCF a părut iniţial că doreşte să separe diferitele persoane implicate, situaţia a degenerat în cele din urmă când un membru al securităţii stadionului le-a cerut bărbaţilor "care le strigau în faţă" să se retragă, potrivit presei, care citează un raport al poliţiei.

Ca urmare, tensiunile au crescut până la punctul în care poliţia a trebuit să intervină pentru a-i aresta pe Ramon Jesurun şi pe fiul său. Potrivit ziarului columbian El Tiempo, poliţia a găsit o circumstanţă agravantă împotriva tatălui şi fiului Jesurun. Înainte de incident, preşedintele Federaţiei Columbiene de Fotbal şi fiul său ar fi consumat băuturi alcoolice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.