Preşedintele Mokgweetsi Masisi a declarat după-amiaza zilei de marţi liberă în onoarea atletului Letsile Tebogo, care a adus ţării Botswanei prima sa medalie olimpică de aur, câştigând proba de 200 m la Jocurile Olimpice de la Paris. Preşedintele acordase deja celor 2,3 milioane de concetăţeni ai săi o jumătate de zi de vacanţă vineri pentru a sărbători "senzaţia Botswanei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele acordase deja celor 2,3 milioane de concetăţeni ai săi o jumătate de zi liberă vineri pentru a sărbători "senzaţia Botswanei".

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului, el se va afla la aeroport pentru a întâmpina echipa olimpică naţională, care va sosi marţi după-amiază cu cel care a câştigat aurul la 200 m şi argintul la ştafeta de 4x400 m, ducând la patru numărul total de medalii olimpice din istoria ţării.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Botswana a câştigat prima sa medalie olimpică în 2012, Nijel Amos obţinând argintul la 800 m la Londra. Echipa sa masculină de ştafetă 4x400 m a câştigat bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

La vârsta de 21 de ani, Tebogo a devenit primul african care a câştigat proba de 200 m la Jocurile Olimpice, învingându-i pe americanii Kenny Bednarek şi Noah Lyles în 19'56, un nou record african la doar 27 de sutimi de recordul mondial stabilit de jamaicanul Usain Bolt (19'19).

Cu toate acestea, el nu a ajuns la Jocurile Olimpice în cele mai bune circumstanţe, fiind profund afectat de moartea mamei sale în urmă cu câteva luni. Pe ghetele cu care a câştigat figura data naşterii mamei sale. "O port cu mine la fiecare pas pe pistă, îmi dă o mare motivaţie", a explicat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.