Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a anunţat, luni, transferul lui Yoav Lumbroso, un centru cu dublă cetăţenie, israeliană şi portugheză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Născut la Beer Şeva (Israel) pe 15 iulie 2000, Yoav Lumbroso a debutat la Maccabi Rehovot. În 2019, la nici 19 ani, semna cu ThSV Eisenach (Germania / 2. Bundesliga la acel moment), echipă la care a stat doar un sezon. Au urmat trei ani în Franţa, la Limoges (2020-2023).
 
În 2022, Kielce anunţa transferul său, cu un contract pe patru ani, dar Yoav s-a mutat în 2023 la Benfica Lisabona. După o jumătate de sezon în Portugalia, s-a reîntors în acel an la Eisenach, cu care a încheiat Bundesliga pe locul 14 (26 de goluri în 15 meciuri jucate). Lumbroso este component al naţionalei Israel.
 
”Sunt încântat şi onorat să fac parte din acest club, care ţinteşte excelenţa şi are obiective înalte de viitor. Ambiţia mea a fost întotdeauna să joc pentru o echipă de Liga Campionilor şi cred că Dinamo este locul perfect. Abia aştept să mă alătur clubului, să-mi cunosc colegii de echipă şi, bineînţeles, fanii incredibili. Aştept cu nerăbdare să joc în atmosfera incredibilă de la Bucureşti şi să câştigăm cât mai multe trrofee. Ne vedem în curând!”, a spus Lumbroso.
 
Yoav Lumbroso este al treilea transfer la Dinamo din Bundesliga în acesstă vară, după interul dreapta Branko Vujovic şi pivotul Frederik Ladefoged.
 
El a semnat un contract pe doi ani.
<

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.